Hirdetés

Kathleen Kennedy távozhat a Lucasfilm éléről

|

A minap merült fel az a pletyka, mely szerint a Star Wars világáért felelős hölgy még az idén távozhat posztjáról.

Hirdetés

Még mielőtt sokan megörülnének a hírnek, fontos megjegyezni, hogy az alábbiakat még egyetlen hivatalos forrás sem erősítette meg, éppen emiatt érdemes fenntartásokkal kezelni ezt a híresztelést. A cikket egyébként a Dork Side of the Force nevezetű oldal hozta le, akiknek birtokába került a The Ankler című hírlevél, melyben többek között azt is írják, hogy a Lucasfilm jelenlegi vezetője már csak szeptemberig fogja betölteni pozícióját.

Hirdetés

Bár erősen pletyka szagú a dolog, legbelül mindenki érezheti, hogy lehet benne igazság, ha megvizsgáljuk az elmúlt fél év történéseit a Star Wars világával kapcsolatban. Hiszen hiába keresett a decemberben bemutatott Az utolsó Jedik több, mint 1,3 milliárdot világszinten, és szerették a kritikusok is, ennek ellenére sikerült kivívnia az eddigi legmegosztóbb SW film titulust, amely elképesztően heves indulatokat szült és szüli a mai napig is szerte az interneten az egész világon.

Emellett a nemrég bemutatott Solo: Egy Star Wars-történet film sem úgy alakult, ahogyan azt elvárták volna a stúdiónál, hiszen a bemutató óta eltelt 2 hét alatt már kiderült, hogy hatalmas bukás lesz bevételileg, melyből a Disney igyekszik majd levonni a következtetést. Persze ennek ellenére sem lehet okuk a panaszra, hiszen az ezt megelőző három film összesen 4,3 milliárd dollárt hozott világszinten, így ha csak 3 évente jön be egy ilyen bukás, az még bőven belefér.

De akkor ott vannak még a rendezők körüli huzavonák, hiszen nem csak Josh Trank, a Boba Fett mozi tervezett direktora, de Phil Lord és Chris Miller (a Solo eredeti rendezőpárosa), valamint a Star Wars IX. epizódjáért eredetileg felelős Colin Trevorrow (akit azóta J.J. Abrams váltott) is menet közben lett lapátra téve. Emellett a legtöbb kritika azzal kapcsolatban éri Kennedy-t, hogy feminista, és ezen nézeteinek a Star Wars új felvonásaiban is hangot ad. 

Hogy valóban igaznak bizonyulnak-e a híresztelések, nem tudjuk, de mivel a pletyka már futótűzként terjed, a Lucasfilm hamarosan biztos kiad egy közleményt ezzel kapcsolatban. Annyi azonban biztos, hogy az egész franchise jövője nagyot fordulhat Kennedy lemondásával. Ti örülnétek a döntésnek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.