Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2015 filmjeit?

|

Oh, micsoda nap! Micsoda gyönyörű nap - egy kvízhez!

Hirdetés

Mad Max: A harag útja. Volt-e nagyobb durranás ennél a mozieposznál 2015-ben? Jó és fantasztikus filmek persze hogy voltak, de A harag útja még a legnagyobb rajongókat is meglepte - a laikusokat és fanyalgókat pedig levette a lábukról. Régóta lehetett tudni, hogy készül, az előzetesek is egy jó filmet ígértek, de mégis a monumentalitása, a párját rikító koreográfiái és a szűnni nem akaró adrenalinbomba mivolta révén szinte a semmiből jött (és Venomot idézve, letépte az arcunkat). Nem hiába került fel az elmúlt 10 év legjobb alkotásai listájára és egyben foglalta el a kiérdemelt helyét a legjobb akciófilmes trónon is. De a posztapokaliptikus akciózúzdát félretéve 2015-ben is egymást érték a rendkívüli és elsöprő filmek, amiket nagyban, a mozik vásznain átélni egészen különleges élmény volt.

Hirdetés

Denis Villeneuve egy lassú, komótos gyomrost vitt be nekünk (Sicario: A bérgyilkos), Quentin Tarantino újfent egy szenzációs kamaradarabbal állt elő (Aljas nyolcas), Matt Damon egyedül maradt a Marson és krumplit kezdett termeszteni (Mentőexpedíció), Paulo Sorrentino megríkatott minket (Ifjúság), Alejandro González Iñárritu megmutatta, milyen az igazi -40 fok (A visszatérő), Robert Eggers letette az asztalra minden idők egyik legjobb horrorját (A boszorkány), J.J. Abrams pedig nekivágott a bicskanyitogató Star Wars-hadjáratának (Az ébredő Erő). De az elsöprő erejű Csontok és skalpok, a látványos Bíborhegy, a melankolikusan gyönyörű Slow West, a meglepően szórakoztató Shaun, a bárány: A film és a könnyfakasztó Creed: Apollo fia mellett két kémtörténetet is (Mission Impossible: Titkos nemzet és Az U.N.C.L.E. embere) kaptunk az évben. Hogy voltunk képesek ennyi filmet megnézni mozikban?...

Ti 2015-ben melyik filmet hagytátok ki mozikban, amit utólag nagyon sajnáltok?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.