Hirdetés

Ilyenek voltak a 2000-es évek filmes kvízei

|

Hasonlóan a '90-es évekhez, most is hoztunk egynéhány érdekességet az utóbbi hetek kvízeiből.

Hirdetés

Valamilyen szinten számítani lehetett arra, hogy a 2000-es évek kvízei még nagyobbat fognak robbanni, mint az 1980-as vagy épp az 1990-es éra. Ez persze abból is adódik, hogy a Memento, a Becstelen brigantyk avagy a Borat sokkalta több emberhez ért el az utóbbi időkben, mint például a Sok hűhó semmiért, a Mint a kámfor vagy az Acéllövedékek. (Ezzel persze nem az utóbbi filmek minőségét becsmérelnénk, hiszen továbbra is fantasztikus alkotásokról beszélhetünk, mindössze a népszerűségi skálán helyeztük el őket.) Pontosan emiatt nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a 2010-es éra milyen fogadtatásnak fog örvendeni - csupán ebből az egy szemszögből nézve a kvízeket. És hasonlóan, mint a '90-es évek kvízeinél, úgy most is összeszedtünk egy-két érdekességeket az elmúlt 10 kérdéssor alapján.

Hirdetés

- Tom Hanks Számkivetett c. mozijánál azt a kérdést szegeztük felétek, hogy a főszereplő mennyi évet töltött a lakatlan szigeten. A válaszokat pedig a nagy sikerű LOST: Eltűntek híres kódja alapján állítottuk össze, vagyis 4-8-15-16-23-42.

- …normális minden nálunk itt ,beszéltek miről ,értjük nem - kérdést a le írtuk visszafelé hogy ,zavart sokakat filmjénél Memento Nolan Christopher

- Guy Ritchie máig kultikus és nagy becsben tartott filmjéből, vagyis a Blöffből mi mást kérdezhettünk volna, mint a Távelvuné-toszarecignesáv-rengibugyogát. A f*sza kis hableányos szökőkútról mégse kérdezhettünk volna, nem igaz?

- 2001-ben debütált Jude Law háborús mozija, az Ellenség a kapuknál, amiben a híres szovjet mesterlövészt, Vaszilij Zajcevet alakította. Az erre kérdésre irányuló további három válaszlehetőség pedig egy-egy (kiváló) orosz írót takart (Puskin, Bulgakov és Csehov) - akikre szép számmal érkeztek szavazatok. Hát na, minden orosz puskával a kezében születik, nem?

- A 28 nappal később kérdés volt az egyik kedvencünk az évtizedből (hány nappal később ébred fel a főszereplő?). Mindegyik válasz helyes volt, hiszen mindnek a megoldása 28 volt - igen, még a 4 x (sin(90°) + 3!) egyenletnek is. Egyébként van, aki ezt megoldotta?

- Annak ellenére, hogy máig hatalmas népszerűségnek örvend James Wan első Fűrész filmje, szinte alig tudta valaki a helyes választ. A lánc lakatjához a kulcs a kádban volt, ami a film első perceiben folyik le a lefolyóban. Ezt még maga Jigsaw is kimondja, miután felkelt a földről a mozi végén.

- 2005, Durr, durr és csók

- Tudod, mit találsz a szótárban az idióta címszónál?

- A fotómat?

- Nem! Az idióta definícióját, te idióta!

- Borat ikonikus kérdésénél (mifajta kútyá ez?) is mindegyik válasz helyes volt, de a legtöbb szavazat - egészen pontosan 4580 - professzor Jamuk felfedezésére érkezett, vagyis arra, hogy a női agy akkora, mint egy mókusé.

- A Superbad: avagy miért ciki a szex?-nél a helyes válasz az volt, hogy Seth pöcsöket rajzol szüntelen. Mégis kimagaslóan a legtöbb voks a dudákra érkezett. Értékeljük, ti is sokszor megnéztétek azt a bizonyos videót

- Clint Eastwood 2008-as alkotásánál, az Invictus: A legyőzhetetlennél (ki alakítja Nelson Mandelát?) mindössze poénból tettük be az egyik válasz helyére Christian Bale nevét. Mégis 768 ember szerint Bale játszotta az egykori dél-afrikai elnököt. Ez kvázi ilyen anti-Netflix lépés lenne…

- Nagyon sokan jeleztek vissza az ügyben, hogy a Becstelen brigantyknál a kérdés olaszul van és nem magyarul. Annak ellenére, hogy mindhárom válasz (Gorlami, Margheriti, Decocco) helyes, ezt a mondatot intézte Hans Landa ezredes a magukat olasz filmeseknek kiadó brigantyknak.

Nagyon köszönjük, hogy velünk tartottatok, és reméljük, a 2010-es években is újra látunk Titeket!

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.