Hirdetés

Top 10 - filmek, amik kasszát robbantanak 2019-ben

|

2019 eléggé izmos és zsúfolt felhozatallal készül lezárni a 2010-es évtizedet. Rangsoroltuk, hogy szerintünk mely filmek anyagi mérlege fog leginkább a pozitív irányba elbillenni.

Hirdetés

A múltkori értekezésünkben bemutattuk, hogy a Disney számára 2019 bizony várhatóan fog tenyészteni néhány aranytojást tojó tyúkot. Most viszont a Puliwood szerkesztősége összedugta a fejét, hogy a többi stúdió fiait-borjait is figyelembe véve megtippeljük, vajon kik fognak igazán jól járni a kasszáknál jövőre. 

A listát kereken 10 Puliwood-szerkesztővel állítottuk össze közösen, mielőtt azonban nekiugranánk, néhány fontos szempontot tisztázzunk a lista értelmezéséhez:

- Az anyagi sikerek esetén egyszerű a képlet: azokat soroltuk első helyre, akik - szerintünk - a várható legnagyobb bevételt hozzák világszerte. (Az idei évben pl. ez a Bosszúállók: Végtelen háború lett a maga több, mint 2 milliárdos összbevételével.)

- Ó, és még valami: a következő listán a filmek NEM a várható minőségük szerint kerültek rangsorolásra. Csak és kizárólag anyagi összehasonlításra és pénzügyi oldalról történő megközelítésre számítsatok.

Hirdetés

10. Toy Story 4 (Walt Disney Studios, Pixar)

Épp, hogy felkerülve a listára tizedik helyen a Toy Story franchise 4. része szerepel. Kilenc évvel a nagysikerű 3. epizód után kíváncsian várjuk, vajon felnő-e a trilógia záró darabjának anyagi sikeréhez - a legutóbbi rész ugyanis egy milliárd $ felett zárt. Szerintünk van még annyi kraft Woody, Buzz és a többi életre kelt játékban, hogy felférjenek erre a listára.


9. Hobbs & Shaw (Universal)

Dwayne "The Rock" Johnson és a Halálos Iramban széria ha találkoznak, ott bizony kő kövön (bocs) nem marad a nézők pénztárcáját illetően. Spékeljük meg még a Szikla starpower erejét egy kis Jason Stathammel az óriási sikerű (ahogy mondtuk, most csak a pénz beszél...) Meg - Az őscápa után és a siker garantált.

8. Pokémon - Pikachu, a detektív (Warner Bros, Legendary Pictures)

Láttunk felnőtt embereket fejvesztve rohanni a Margit-szigeten két évvel ezelőtt, mikor a környéken feltűnt egy ritka Pokémon a mobilos játékban. A Pokémon franchise lehet a "next big thing", ahogy a japán mondaná, ezt pedig az első, közkedvelt előzetes és a Ryan Reynolds megformálta villámpatkány jó úton indította el. Fiatalt és időst egyaránt megcélozhat a film, ami miatt mindenképp számolnánk vele a jövő évi esélyesek között.


7. Marvel Kapitány (Walt Disney Studios, Marvel Studios)

Nőnap alkalmából a Marvel is elhozza első önálló, női főszereplős filmjét, melyben Carol Denvers kalandjaival ismerkedhetünk meg a '90-es években. Egy kis Top Gun, egy kis alakváltó idegenek, Nick Fury még két ép szemmel és egy dühös macskával: az Oscar-díjas Brie Larson meglovagolhatja Carol Denvers szerepében a Végtelen háború végén elhintett morzsákat és azt követő várakozást egy egészen szellős márciusban.


6. Az 2 (Warner Bros, New Line Cinema, Vertigo Entertainment)

Szó szerint milliméterekkel lemaradva a Top 5-ről Stephen King cirkuszi mulatságának folytatása a 6. helyet csípte el. Az első részt pozitív fogadtatással és 700 milliós összbevétellel köszöntötték 2017-ben, még ha a mozik sokszor "***** anyád, bohóc" kiáltásoktól lettek is hangosabbak. A gyerekek felnőttköri szerepére óriási színészeket sikerült leszerződtetni (Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader), vélhetően jó sokan kíváncsiak lesznek a történet befejezésére.

Related image

5. Aladdin (Walt Disney Studios)

Hangsúlyoznánk, hogy a lista összeállítása a "Dzsini nem is kék!" c. képek nyilvánosságra kerülése előtt történt meg. Szerencsére azóta Will Smith megnyugtatott mindenkit ("De, a Dzsini kék"), illetve mi bízunk Aladdin karakterének és történetének népszerűségében. Az élőszereplős Disney alkotások közül ő kicsit kakukktojás (a másik két testvérével is találkoztok mindjárt egyik-másik listán), de mi úgy gondoljuk, Guy Ritchie Agrabah-janak simán van esélye ott lenni a jövő év legsikeresebb filmjeinek listáján.


4. Jégvarázs 2 (Walt Disney Studios)

Habár jelen cikk írásakor még mindig szinte nulla infónk van a Jégvarázs folytatását illetően, nagy összeget mernénk rá tenni, hogy nagy összeget mernek majd rátenni a nézők is. Az apukák új dalokat tanulhatnak meg a "Legyen hó" után, jövő év novemberében könnyedén egy jól felhizlalt hóember válhat Olafból.

Image result for frozen wallpaper

3. Az oroszlánkirály (Walt Disney Studios)

Óriási viták ide vagy oda az "élőszereplős" fogalom értelmezéséről, hasonló a szituáció, mint a Detektív Pikachu esetén, csak épp hatványozottan. Nosztalgiázó idősebbek találkoznak a csillogó szemű fiatalokkal, az eredmény pedig? Vélhetően több pénz, mint csillag az égen vagy fűszál Büszkeföldjén. Mindezt pedig azért, hogy újra láthassuk csóri Mufasát meghalni.


2. Star Wars IX. (Walt Disney Studios, Lucasfilm)

Zseniális érzés úgy megírni ezt a cikket, hogy az olvasótábor egyik fele vélhetően épp azt gondolja, hogy "Mit keres ez a kiherélt franchise ennyire elől!?", miközben a másik azon tűnődik, "Hogy lehet ezt nem az első helyre rakni!?". A Star Wars franchise-t még borzasztóan korai és nagy butaság lenne temetni, viszont az Utolsó Jedik bevétele az Ébredő Erőhöz képest, a Solo alulszereplése és a rajongótábor megosztottsága némi tanakodást keltett a szerkesztőink fejében. Gyanúsan így is elképesztő számokat fog produkálni a IX. epizód, ám első helyre kissé rizikós lenne rakni az előzőek tükrében. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, hogyan zárja le Abrams bácsi a trilógiát, és gyanúsan sok más milliónyi rajongó is hasonlóképpen érez.

Image result for star wars ix

1. Bosszúállók: Végjáték (Walt Disney Studios, Marvel Studios)

A negyedik Bosszúállók mozi egyöntetűen az 1. helyen szerepelt minden szerkesztő egyéni listáján. A Végtelen háború cliffhangeres zárása után a legtöbben epekedve várják, vajon mi lesz a vége Tony, Steve és a többi karakter történetének. Az első ízelítő előzetes ismét rekordokat döntögetett, a filmet előrébb hozták egy héttel, hogy több ideje legyen a Detektív Pikachu előtt megszednie magát, úgyhogy a siker vélhetően garantált. Óriási lezárás lesz, ami előrevetítheti a Marvel jövőjét is a Negyedik Fázisra és azon túlra. Kevin Feige-ék helyében szólnánk Dagobert bácsinak, hogy kicsi lesz az az uszodának kialakított széf...

Ők lesznek tehát 2019 várható legnagyobb sikerei, legalábbis szerintünk. Ti mit gondoltok? Változtatnátok valamit a sorrendünkön? Vagy esetleg teljesen kihagytunk volna valamit? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.