Hirdetés

2024 legjobban várt sorozatai

|

2024 is rengeteg sorozatot tartogat számunkra az izgalmas újoncoktól kezdve egészen a nagyágyú visszatérőkig. Ezekből szedtük össze azokat, amelyekre szerintünk mindenképp oda kell majd figyelni.

Hirdetés

Idén is volt mit néznie a sorozatok szerelmeseinek, hiszen mind minőségben, mind pedig mennyiségben érkeztek a tartalmak hétről-hétre kedvenc streamingplatformjainkra. Így tényleg csak az nem talált néznivalót, aki nem akart. Elnézve a jövő évet pedig biztosak lehetünk abban, hogy még magasabb fokozatra kapcsol a tévés ipar.

De még mielőtt rátérnénk a címekre... Fontos! Olyan sorozatok kerültek fel a listára, amelyekről biztosan tudott, hivatalosan is bejelentették, hogy 2024-ben érkeznek. A kétséges címeket nem vettük most figyelembe, amik normális esetben valószínűleg helyet kaptak volna a felsorolásban.

Hirdetés

Ezért nem fért fel a listára például a Nyerd meg az életed (Squid Game) 2. etapja (ennek forgatása ugyanis a hírek szerint áprilisig tart, és bár valószínűleg 2024 utolsó negyedévében debütálhat, ez még nem tuti); az Andor 2. évada (korábban úgy nyilatkoztak a készítők, hogy 2024 augusztusában érkezik, de a legutóbbi hírek már arról szóltak, hogy 2025-re csúszhat a premier); A mackó 3. etapja (ennek forgatása februárban startol el, emiatt az év utolsó negyedévében, vagy 2025 elején érkezhet), vagy a Severance - Különválás folytatása. Na de akkor mik kaptak helyet rajta? Lássuk!

Arcane 2. évad (Netflix)

Az Arcane első szezonja nemcsak League of Legends adaptációnak lett kiváló, hanem azok számára is abszolút élvezhető és szerethető animációs sorozat volt, akiknek fogalmuk sincs a Riot Games univerzumáról. A széria cliffhangerrel ért véget, így érthető módon mindenki várja, hogy láthassa, hogyan folytatódik a sztori és mi lett a kedvenc karaktereivel, akiket többek között olyan színészek szólaltattak meg, mint Hailee Steinfeld (Vi), Ella Purnell (Jinx), Kevin Alejandro (Jayce), Jason Spisak (Silco) és Katie Lung (Caitlyn). A feltételezések szerint a LoL 15. születésnapja, azaz 2024 októbere körül érkezhet meg a második szezon, mi pedig már alig várjuk, hogy visszatérjünk ebbe a világba.

Avatár: Az utolsó léghajlító (Avatar: The Last Airbender) (Netflix)

Hatalmas fába vágta a fejszéjét a Netflix azzal, amikor belekezdett minden idők egyik legjobb és legkedveltebb animációs sorozatának, Az utolsó léghajlítónak az élőszereplős feldolgozásába. A 2005 és 2008 között a Nickelodeonon futó sorozat mind történetben, mind karakterekben, mind pedig megvalósításban első osztályú volt, amit bizonyít az IMDb 9.3-as értékelése is, amivel a 8. helyen áll minden idők legjobb 250 szériájának listáján. Vagyis fel van adva a lecke a streamingszolgáltatónak.

Az első előzetes alapján azonban úgy tűnik, a Netflix tanult M. Night Shyamalan hibájából (ő készítette a 2010-es botrányos filmet), hiszen nagyon biztatónak nézett ki az egész, a látványt egyáltalán nem aprózták el, és a casting is remeknek ígérkezik: Aangot (Gordon Cormier), Katarát (Kiawentiio), Sokkát (Ian Ousley) és Zuko herceget (Dallas Liu) ismeretlen fiatalok keltik életre, de Iroh bácsit (Zuko herceg nagybátyját) például Paul Sun-Hyung (Kim's Convenience), a Tűz népe egyik kegyetlen hadvezéreként számon tartott Zhao parancsnokot Ken Leung (Lost, Idő), a széria főgonoszát, Tűz Ura Ozai-t pedig szintén a Lostból ismerős Daniel Dae Kim formálja majd meg. Mi már nagyon várjuk!

A fiúk (The Boys) 4. évad (Amazon Prime)

Élőszereplős formában mindenképp a legelborultabb, legmerészebb és legbrutálisabban ábrázolt (főleg ami az erőszakot illeti) szuperhősős sorozat visszatér, hogy tovább folytatódhasson Homelander (Antony Starr) és a Billy Butcher (Karl Urban) vezette "fiúk" csapatának kálváriája. A harmadik évad záró képsorait követően Homelander a negyedik évadban perre megy a bíróságon, Victoria Neuman pedig egyre közelebb kerül az ovális irodához a közelgő elnöki választáson. A showrunner Eric Kripke lassan áthozza az összes haverját az Odaátból, hiszen a számtalan visszatérő karakter mellett ezúttal Jeffrey Dean Morgan érkezik az új évadba, egyelőre egy ismeretlen, titokzatos szerepben. A sorozat valamikor 2024-ben érkezik az Amazon Prime-ra.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi (The Lord of the Rings: The Rings of Power) 2. évad (Amazon Prime)

Ezzel a címmel most csalunk egy kicsit, mert hivatalosan még sehol sem erősítette meg az Amazon, hogy 2024-ben jön A hatalom gyűrűi 2. évada. Viszont a forgatás már júliusban véget ért, azóta pedig gőzerővel zajlanak az utómunkálatok, hogy a tervezett (vélhetőleg) őszi visszatérést tartani tudják. Ami elengedhetetlen a sorozat hosszútávú terveiben. Hiszen a vegyes kritikai fogadtatás, valamint a nézettség az évad végére való visszaesése után túl nagy luxus lenne 2 évnél tovább parlagon heverni hagyni a történetet, mert félő, hogy azok is elfelejtik a sorozatot, akiknek tetszettek az eddigi látottak.

Mi bízunk benne, hogy a készítők (meg persze az Amazon is) belátták, hogy miben kellett javítani a folytatásra, és hogy ha nem is mindent egy lapra feltéve, de szinte mindent beleadtak, ami a csövön kifért a folytatásra, hogy egy látványos, átgondolt, igazi A Gyűrűk Ura-kalandot kapjunk.

A 3-test-probléma (3 Body Problem) (Netflix)

A Netflixre készül a 21. század egyik legkomplexebb és legmélyebb hardcore sci-fi sztorijából, a kínai Cixin Liu által írt A háromtest-probléma, A sötét erdő és A halál vége című regényeit összefogó A háromtest-trilógiából sorozat. Aki még nem olvasta volna a könyveket, annak nagyon ajánljuk a sorozat előtt, aki viszont nem tervezi ezt, akkor annak azt tanácsoljuk, ha teheti, ne is nézzen utána semminek a történettel kapcsolatban most már. Legyen elég annyi, hogy a Föld első kapcsolatfelvételét meséli el korokon átívelve, de teszi mindezt olyan okos, mély filozófiai kérdéseket boncolgatva, közben pedig nagyszabású és izgalmas formában, amilyenhez foghatót nem mindennap látni.

A sorozatért egyébként David Benioff, D.B. Weiss (a Trónok harca sorozat készítői) és Alex Woo felel majd. Előbbi kettő neve sokaknak rossz ómen lehet a Trónok harca utolsó évada miatt, de nem szabad elfelejteni, hogy csak úgy, mint a széria legjobb évadainál, úgy itt is volt alapanyaguk könyv formájában a feldolgozáshoz, emiatt pedig mindenkébb bízhatunk bennük, hogy jól sül el ez a projekt is. Főszerepben pedig olyan neveket láthatunk, mint Eiza González (Rohammentő, Nyomd, bébi, nyomd), Liam Cunningham (Trónok harca), Tsai Chin (Shang-Chi), Benedict Wong (a Marvel-filmek Wongja), John Bradley (Trónok harca), Jovan Adepo (A hátrahagyottak), vagy Jonathan Pryce (A két pápa).

DC's Creature Commandos (HBO Max)

Az HBO Maxot megcélzó hétrészes animációs sorozat a legelső projekt, amely zöld lámpát kapott a DC filmes részlegének új vezetésétől, James Gunntól és Peter Safrantól. Ez lesz az első projekt, amit láthatunk a DCU-ból, még a legelső mozifilmet, a 2025-ös Superman: Legacy-t is meg fogja előzni. Gunn írta minden epizódját az azonos című képregény alapján, és különböző lények fognak benne feltűnni, beleértve a The Suicide Squad - Az öngyilkos osztagban látott Menyétet, valamint Rick Flag apját is. A karaktereket megszólaltató színészek élőszereplős verzióban is eljátszhatják majd őket, de egyelőre be kell érnünk azzal, hogy egy különc figurákból álló csapat minden bizonnyal elszállt és akciódús bevetéseit láthatjuk majd, Gunn pedig nagyon ért az ilyenekhez (elég csak A galaxis őrzőire és a The Suicide Squadra gondolni). A Creature Commandosban olyan színészek keltik életre a karaktereket, mint Sean Gunn, David Harbour, Alan Tudyk, Indira Varma, Maria Bakalova, Frank Grillo, Zoe Chao és a csapatot életre hívő Amanda Wallert ismételten szinkronizáló Viola Davis. 

Fallout (Amazon Prime)

Minden streamingplatform igyekszik ráfeküdni a videojátékok feldolgozására: az HBO Max éppen a The Last of Us-szal hasít, a Netflix számos projektet gondoz (élen a Tomb Raider, Splinter Cell, Gears of War és Assassin's Creed franchise-okkal), a SkyShowtime többek között a Twisted Metalt és a Halót pátyolgatja, az Amazon pedig olyan népszerű szériákat dolgoz fel, mint a God of War... valamint a Fallout. Az egyik legikonikusabb poszt-apokaliptikus széria - amely 2022-ben ünnepelte a 25. évfordulóját - alapján készülő sorozat a 33-as számú bunker lakóinak történetét meséli el nem akármilyen szereplőgárdával, hiszen Lisa Joy és Jonathan Nolan (Westworld) felelnek érte, és olyan ismerős arcok bukkannak fel benne, mint Walton Goggins (Tomb Raider, Aljas nyolcas), Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Kék bársony) és Ella Purnell (Arcane, Yellowjackets). Azoknak se kell aggódni, akik azt sem tudják, hogy mi fán terem a Fallout, mivel a készítők feltett szándéka, hogy egyszerre szóljanak a veterán rajongókhoz és az alapanyagot nem ismerősökhöz is. 

Legyőzhetetlen (Invincible) 2. évad folytatás (Amazon Prime)

Több mint két és fél év után idén novemberben végre visszatért a Legyőzhetetlen (Invincible), amely semmit nem vesztett erejéből, sőt. Ha lehet, még inkább belecsaptak a lecsóba a készítők, és egy hamisítatlan, véres és izgalmas történettel mélyültünk el Mark (Steven Yeun), Omni-Man (J.K. Simmons), valamint a többiek történetében... Egészen addig, amíg mindössze négy rész után szünetre nem vonult a sorozat, egy kegyetlen cliffhangerrel a félévadzáró végén. De ne ijedjen meg senki, ezúttal nem kell éveket várni a folytatásra. 2024 elején már jön is az évad második fele, amely ha hihetünk a készítőknek olyan véres, akciódús és izgalmas lesz, amilyet még nem láttunk. Legyen így!

Marvel's Echo (Disney+)

A Marvel Studios tizedik Disney+-ra készült sorozata iránt vélhetően eléggé elapadt a lelkesedés. Az MCU minősége és megítélése az utóbbi egy-két évben erős lejtmenetbe kezdett, ami különösen igaz a kellő szakértelem nélkül tető alá hozott sorozataikra, még ha akadt is néhány kivétel. Az Echo esetén ráadásul az sem segít, hogy hiába tűnt fel ugyan a karakter a 2021-es Sólyomszem sorozatban, nem igazán kapott olyan elsöprően pozitív fogadtatást, ami igazán indokolta volna egy spin-off  berendelését ("hazai pályán" csak hasonlítsuk össze például a karakter berobbanását a Daredevil 2. évadában debütáló Megtorlóéval).

Viszont van itt pár olyan jel, ami talán bizakodásra adhat okot: egyrészt az előzetese alapján egy durva, 18+-os, földhözragadtabb történet várható, ami nem akar mindenáron az MCU gigászi(nak álcázott) multiverzumos sodorába illeszkedni. Utóbbit támasztja alá az is, hogy egy külön plecsnit hoznak létre a Marvelnél most a show számára, "Marvel Spotlight" címen, amit a jövőben tipikusan az ilyen kisebb léptékű, karakterközpontú sorozataiknak szánnak. Másrészt pedig a címszereplő Maya Lopez karakterét megformáló Alaqua Cox mellett Vincent D'Onofrio szeretett Wilson Fisk-je és Charlie Cox Fenegyereke is visszatérnek a sorozatban. Az Echo mind az öt epizódja egyszerre érkezik Disney+-ra január 9-én, elsőként használva ezt a "netflixes" modellt a stúdió Marvel-sorozatait illetően.

A levegő urai (Masters of the Air) (Apple TV+)

Az Elit alakulat és a The Pacific - A hős alakulat készítői új, kilencrészes sorozattal érkeznek, ami a Masters of the Air nevet viseli. Ennél több nem is kell, hogy a sorozat a jövő év egyik legjobban várt címe legyen. A történet Donald L. Miller 2007-es könyve, a Masters of the Air: America's Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany alapján készült, és a Véres Század becenéven elhíresült amerikai bombázó repülőgépszázad történetét meséli el, akik a második világháború alatt szenvedtek folyamatosan súlyos veszteségeket (innen ered a becenevük is).

A főbb szerepekben láthatjuk az Oscar-jelölt Austin Butlert (Elvis), Callum Turnert (Green Room, Legendás állatok...), Barry Keoghant (A sziget szellemei, Dunkirk), Anthony Boyle-t (Tolkien, Tetris) és Ncuti Gatwát (Szexoktatás, Doctor Who), a premier pedig már itt van a nyakunkon, hiszen január 26-án már érkezik is.

Pingvin (The Penguin) (Max)

Matt Reeves The Batman univerzuma hamarosan egy nagyon fontos darabkával fog bővülni. Colin Farrell remekül alakított bűnözője, Pingvin lesz ugyanis az első spin-off széria főszereplője, aki a szétrombolt Gotham irányításáért fog harcolni. Oswald Cobblepot története egy héttel a 2022-es Batman vége után veszi fel a fonalat, és bemutatja majd, hogy hogyan lett a Pingvinből az a maffiavezér, akit mindenki jól ismer. Ha nem lett volna az írói és színészsztrájk, akkor már tavasszal nézhettük volna a végeredményt, ám ezek miatt a Warner kénytelen volt hónapokkal elcsúsztatni a premiert. Így csak valamikor ősszel érkezik a Pingvin a HBO Max streamingszolgáltatóra.

Sárkányok háza (House of the Dragon) 2. évad (Max)

Annak ellenére, hogy sokan szkeptikusak voltak már az elejétől kezdve a projekttel kapcsolatban, 2022 egyik legnagyobb durranása lett a Sárkányok háza első évada, ami George R. R. Martin Tűz és vér című regényét hivatott alapul venni, és amelyben 172 évvel járunk Daenerys Targaryen születése előtt, amikor még a Vastrónt és Westerost a felmenői, a Targaryen-ház uralta. Az első szezon meglehetősen drámai fordulattal ért véget, amely egy igen véres és izgalmas jövőt vetített előre (könyvet és történetet ismerők előnyben!). Ebből kaptunk már egy ízelítőt is a folytatás első előzetese képében, és bizony nem győzzük hangsúlyozni: alig várjuk már, hogy az egész etapot kézhez kapjuk!

Star Wars: The Acolyte (Disney+)

A korábban bejelentett megannyi Disney+-os Star Wars cím közül talán a legizgalmasabbnak a The Acolyte tűnik a mai napig, mely 100 évvel fog a Baljós árnyak előtt játszódni, teljesen új karaktereket, korszakot (a Köztársaság Fénykorát) középpontba állítva, és a sötét oldal felemelkedését is bemutatva. A casting is izgalmas: a főszerepet Amandla Stenberg játssza (akit nemrég a Bodies Bodies Bodies című filmben láthattunk), de mellette ott lesz Lee Jung-jae (Squid Game: Nyerd meg az életed), Manny Jacinto (The Good Place), Dafne Keen (Logan, Az Úr sötét anyagai), Jodie Turner-Smith (After Yang), Rebecca Henderson (Russian Doll), Charlie Barnett, Dean-Charles Chapman, Carrie-Anne Moss (Mátrix), Margarita Levieva és Joonas Suotamo, aki egy Wookiee Jedit alakít a hírek szerint, Henderson pedig Vernestra Rwoh-t kelti életre, az egyik legfiatalabb jedi lovagot valaha.

Nekünk ennyi már bőven elég, hogy várjuk a sorozatot, és csak bízni tudunk benne, hogy a Disney ezúttal is legalább annyira bevállalós és kreatív lesz, mint az Andornál tette.

The Sympathizer (Max)

Hamarosan ismét láthatjuk majd Robert Downey Jr.-t, igaz, ezúttal "csak" a kisképernyőt igyekszik meghódítani - viszont rögtön több szerepben is. A The Sympathizer című kémsorozatban ugyanis legalább négy karaktert formál majd meg. A Viet Thanh Nguyen 2015-ben megjelent, Pulitzer-díjas és azonos című regénye (magyarul A szimpatizáns) alapján készült limitált sorozatot egy szatirikus kémthrillernek kell elképzelni, amely a kommunista erők egykori kémjeként szolgáló félig francia, félig vietnami férfi (Hoa Xuande) köré épül. A történet az ő életét követi nyomon, aki a Los Angeles-i száműzetésben tapasztalja meg a vietnami háború utolsó napjait. A sorozat rendezéséért egyébként Park Chan-wook (Oldboy, A szobalányA titokzatos nő) felel majd, aki társ-showrunnere is lesz a szériának Don McKellar (Vakság, A vörös hegedű) mellett. 

True Detective: Night Country (Max)

Rövidesen 10 éves lesz a True Detective (avagy magyarul A törvény nevében, de embert nem hallottunk még így hivatkozni rá) 1. évada, amit nyugodtan tekinthetünk a modern kori sorozatgyártás egyik ékkövének. Matthew McConaughey szenzációs alakítását és Nic Pizzolatto írását azonban sem a második, sem pedig a harmadik évad nem tudta megismételni. A 2019-es harmadik évad után kereken 5 évvel később most újból megpróbálkoznak a sorozat felélesztésével az HBO-nál: a "Night Country" alcímmel érkező negyedik évad lesz az első, amit már nem Pizzolatto vésett a papírra, helyette Issa López került a show élére. A főszerepekben ezúttal Jodie Foster és Kali Reiss brillírozhatnak, akik eltérő módszerekkel próbálják megoldani a hat eltűnt kutató rejtélyét a sötét és zord Alaszkában. Az Izlandon forgatott sorozat január 14-én érkezik az HBO-ra.

Ezek lettek volna hát azok a címek, amiket mi nagyon várunk jövőre. Ti melyiket fogjátok biztosan nézni majd? Vagy mi az, amit kihagytunk?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.