Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2014 filmjeit?

|

"Hogyan csúsztunk ilyen mélyre? Rettenetes ez a hely. Bűzlik, mint a gané! Nem egy ilyen pöcegödörben lenne a helyünk!"

Hirdetés

A 2013-as, igencsak furcsára, de egyben érdekesre is sikerült kísérletező kitérőnk után robogunk is tovább, egyre közelítünk az idei évhez. 2014, és elmondható, hogy ne érje szó a ház elejét, hogy innentől kezdve az összes többi, soron következő esztendő is elképesztő mértékben bővelkedett, ha a filmes-mozis megjelenéseket nézzük. Extra sebességre kapcsoltak a futószalagnál, és szó szerint ontani kezdték magukból a jobbnál jobb és precízebbnél precízebb alkotásokat. Így valóban bőség zavara állt fenn és fog fennállni az elkövetkező kvízek esetében. Tehát ha valamilyen gyöngyszem nem kerülne fel a kvízek palettájára, az nem azért lesz, mert ne szeretnénk.

Hirdetés

Sokan két olyan alkotást nevezünk meg hezitálás nélkül a 2014-es évből, amelyek ilyen-olyan okból kifolyólag tényleg időtálló klasszikusok lettek. Az első a díjesővel (köztük a Legjobb film Oscar-díjával is jutalmazott) Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje), annak kísérletező és impozáns megvalósítása miatt. A másik pedig Richard Linklater, a Mielőtt-trilógia rendezőjének elképesztően ambíciózus és bámulatos filmje, a Sráckor (amit nem kevesebb, mint 12 éven át, megszakításokkal forgattak). E kettő remekmű mellett 2014 kapcsán még eszébe juthat a nézőknek a Holtodiglan, az Éjjeli féreg, a Kingsman: A titkos szolgálat, a Csillagok között, az első John Wick, a Valami követ, a Piszkos pénz, a Whiplash, az Amerika kapitány: A tél katonája vagy éppen a másik Marvel-mozi, A galaxis őrzői is.

Szemét kérdés, tudjuk, de melyik a kedvenc filmeket az évből?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.