Szupercella - Kritika

|

Egy mérsékelten emlékezetes, ámde annál szórakoztatóbb kikapcsolódást nyújtó film, amit a Szupercella 2 kapcsán elővettünk.

Stallone, mint über-zseni szökőművész, akin nem fog ki semmilyen ember által épített börtön, egyszer csak olyan cellában találja magát, ahonnan első blikkre lehetetlennek tűnik a szökés. Szerencséje van, hogy pont ott sínylődik a szomszédban Schwarzenegger is, így már könnyebb lesz megszerezni a szükséges kellékeket, melyek az évszázad szökéséhez szükségesek.

Hirdetés

Tipikusan olyan film a Szupercella, mely annyit nyújt - nem többet és nem is kevesebbet - mint amennyit ígér nekünk. Egy izgalmas, saját határain belül maradó filmet, mely nyilván azért kapta meg a maga reflektorfényét, mert a két akciósztár (Sly és Arnie) végre együtt játszanak főszerepet (mert ugye a Feláldozhatók Arnold inkább mellékszereplő volt). Így lehetőségük nyílott arra, hogy egyrészt jót mulassanak és néhány apró mozzanatban szimbolikusan, de kevésbé szubtilisen pontot rakjanak egykori rivalizálásuk végére, és hogy együtt, közös erővel billentsék fenéken a gonosz, halálra méltó egyedeket.

És tényleg, kettejük párosát valóban öröm nézni és jó tudni, hogy még mindig számítani lehet rájuk, ebben a digitális korban ilyen analóg hősökre, akik puszta ököllel küzdenek és még mindig kicsit a múltban érzik magukat. Azért mondom "kicsit", mert azért érződik rajtuk, hogy tisztában vannak korukkal. Arnold például helyes (várj, fogalmazzunk másként: badass), ősz kecskeszakáll-félét növesztett, Stallone pedig…Oké, megfogtál. Stallonén kevésbé látszik, hogy tisztában lenne az idő múlásával, az egója még mindig rendesen érződik a filmen és néha úgy éreztem túlságosan rányomja a bélyegét és túlságosan próbálják lenyomni a torkunkon, hogy az általa játszott karakter bizony a legjobb, nála jobb nincs, satöbbi, satöbbi.

Végül is mindig ez volt, én meg vállaltan ezzel együtt (néha ennek ellenére) nagyon szeretem őt, mint színészt, mint akciósztárt, itt azonban a nagyobb és emlékezetesebb teljesítményt azt kell mondjam, Arnold nyújtotta. Az ő alakításán érződik, hogy nem a szokásos, megszokott stílben dolgozott, elővette nem egyszer a drámai oldalát (mikor elkezdett németül beszélni), nem akcióhős-üzemmódban működött, ettől függetlenül azonban a gépfegyver a fináléban ugyanolyan jól állt a kezében, mint egykoron.

Kiemelendőnek tartom még a sima modorú, gyűlölnivaló gazfickó szerepében Jim Caviezel-t, aki meglepő rátermettséggel és karizmával keltette életre a hőseink életére törő börtönigazgatót. Az ő alakítása, a két akcióikon jelenléte, valamint az akciódús és csavaros finálé az, amely elemeli az átlagtól ezt az amúgy néhol olcsónak ható és ódivatú filmecskét.

Szupercella

Kinek ajánljuk
  • Akik oda meg visszavannak azért, hogy a két akcióikont együtt láthassák akciózni.
  • Akik mindig is szerették volna hallani, amint Schwarzi az anyanyelvén szólal meg.
  • Akik bírják a nem túl nagystílű, ám korrektül szórakoztató akciófilmeket.
Kinek nem
  • Akik unják a klisés történetvezetést.
  • Akik baromira unják, hogy Stallone kicsit mindig, mindenkinél jobban előtérbe helyezi magát.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.