Hirdetés

6 csapat, aki felválthatná a Bosszúállókat a Negyedik Fázisban, vagy azon túl

|

A Marvel köztudottan egy titkos projekten is dolgozik, mely akár a jövőben felválthatja a Bosszúállók csapatát is. Mi most összegyűjtöttünk 6 lehetséges opciót, akiket szívesen látnánk a helyükben.

Hirdetés

Már egy jó ideje rengeteg spekuláció zajlik arról, hogy mi lesz a Marvel Filmes Univerzum jövője a Harmadik Fázis lezárása után. Mi lesz a Bosszúállók 4 címe? Ki éli túl a Harmadik Fázist, és mik lesznek a Negyedik Fázis címei? Merre fog tovább menni a történet, és milyen új hősök, esetleg csapatok kerülnek majd bevezetésre? Erre mind-mind van már terve a Disney-nek, árulta el nemrég a cég vezérigazgatója, Bob Iger, aki elhintette, hogy egy teljesen új franchise-t is terveznek bevezetni a Bosszúállók 4 után. Ennek apropóján most összeszedtünk néhány olyan opciót, amit szívesen megnéznénk a nagyvásznon a következő évtizedben.

Hirdetés

The Eternals

Ez az egyik legbiztonságosabb tipp, hiszen Kevin Feige korábban már megerősítette, hogy tervben van egy ilyen adaptáció, (melyhez már forgatókönyvírókat is találtak Matthew Firpo és Ryan Firpo személyében) ami majd leghamarabb a Negyedik Fázisban, vagy azután debütálhat. És hát ne felejtsük el, hogy mindenki találkozott már az egyik legismertebb Eternal taggal, aki nem más, mint Thanos. A The Eternals ráadásul használhatná a Végtelen Háború történéseit kiindulópontként is, például úgy, hogy a túlélő Eternals-tagok a Thanos által okozott károkat igyekeznek helyrehozni.

The Nova Corps

A The Eternals mellett a Nova Corps a másik franchise, amiről Feige korábban már elhintett, hogy lát rá esélyt bemutatni az MFU-ban. A Nova Corps először A galaxis őrzői filmekben tűnt fel, ahol azonban inkább hasonlítottak egy kék galléros űrrendőrökre, mint sem egy erős kozmikus harcosokra, ahogyan a képregényekben vannak ábrázolva. Nem mellékesen itt is szolgálhatna katalizátorként a Végtelen háború: a filmből ugyanis kiderült, hogy Thanos letarolta Xandart és a Nova Corpsot, mely által védtelen maradt az Univerzum, hiszen senki nem képvisel akkora erőt, mint ők.

The Champions

Bár tudjuk, hogy Thanos mit tett a hősök nagy részével a Bosszúállók 3 végén, ennek ellenére még mindig az a legkézenfekvőbb teória, hogy az eredeti Bosszúállók a jövőre érkező 4. részben fognak feltűnni utoljára, és a helyüket az eddig bevezetett másodkarakterek fogják átvenni. De mi van akkor, ha ehelyett teljesen elhagynánk a Bosszúállók csapatát a Negyedik Fázisban?

Ennek a megoldásnak lehetne az egyik opciója a The Champions névre hallgató csapat. Ám mivel ennek a csoportosulásnak az eredeti tagjai között olyan hősöket találunk, mint Fekete Özvegy, Herkules vagy épp Jégember, mi inkább most a modernebb változatra gondolnánk, amelyben az egészen fiatal hősök kapnának helyet, mint például Ms. Marvel, a Miles Morales-féle Pókember, Nova, Ironheart. Ugyan ezek közül még egyik sem létezik az MFU-ban, de a Champions felépítése lehetne a hajtóereje az elkövetkezendő fázisoknak, ahogyan a Bosszúállók felvezetése volt az Első Fázisnak.

Infinity Watch

Az Infinity Watch (magyarul a Végtelen Őrzők) az Adam Warlock által létrehozott csapat volt az Infinity Gauntlet (magyarul a Végtelen hatalom) képregény-crossover után. Warlock azért hozta létre az Őrzőket, mert szüksége volt egy olyan, hihetetlenül erős hősökből álló csapatra, akik egyenként képesek vigyázni a Végtelen Kövekre, hogy többet soha ne kerüljenek rossz kezekbe, és ne lehessen őket együtt használni. A Bosszúállók 3 (és valószínűleg 4) eseményei után egyáltalán nem lenne meglepő, ha bevezetésre kerülnének.

A tény, hogy maga Warlock valószínűleg A galaxis őrzői 3. részében fog debütálni (bár ez még nem lett megerősítve, de a rendező James Gunn már többször tett rá utalást) nyitva hagyja az ajtót a Marvelnek, hogy az egyik Őrzőkről a másik Őrzőkre váltsanak az évek során. A filmben alkalmazhatnák a klasszikus képregénybeli felállást (amelyben tag volt Drax, Gamora, Pip a Troll és Moondragon is), vagy egy teljesen új felállást választva behoznák a köztudatba az olyan nagy ágyúkat, mint Beta Ray Bill vagy az Ezüst Utazó. Különösen érdekes lenne, ha maga Thanos is tagja lenne a csapatnak, mint ahogyan az a képregényekben megtörtént. Mert bár eddig csak a rossz oldalát láttuk, azért megnéznénk, hogy mit kezdene egy valóban jó ügy érdekében.

The Illuminati

A képregényes Polgárháború crossover után mutatta be a Marvel Comics az Illuminátusokat, mint a szuperhősök egy csoportját, akik évek óta titokban befolyásolták a Marvel Univerzum történéseit. A tagok között megtalálható Vasember, Reed Richards (azaz Mr. Fantastic), Doctor Strange, X Professzor, Black Bolt és Namor is. A későbbi inkarnációkban aztán csatlakozott még többek között Fekete Párduc, Bestia és Amerika kapitány. Alapvetően az Illuminátusok film lehetővé tenné a Marvel számára, hogy továbbra is szerepeltesse a legnagyobb hőseit, miközben egy nagyon eltérő történetet mesélnének el.

Az Illuminátusok képregények mindig is arról szóltak, hogy ezek a hősök a jó szándéktól vezérelve mégis a rossz irányba haladnak, miközben azon munkálkodnak, hogy elérjék azt, amit ők jónak látnak. A képregényekben eredetileg a Kree / Skrull háború után alakultak meg, de a Filmes Univerzumban a Végtelen Háború is ugyanúgy lehetne egy katalizátor számukra.

The Ultimates

A The Ultimates eredetileg a Bosszúállók egy másik verziója volt, amely a Marvel Ultimate Univerzumban létezett (ez a hagyományos Marvel Univerzum korszerűsített változata). Ám amikor a Marvel áttörte az Ultimate Univerzumot 2015-ben, az "Ultimates" nevet teljesen újragondolták. Így alakult meg a ma ismert formája, akik a kozmikus fenyegetésektől védik a Földet, és amelynek tagjai között megtalálható Captain Marvel, Fekete Párduc, Blue Marvel és Spectrum is.

Itt sem lenne nehéz a csapatot beleilleszteni az MFU-ba, hiszen a Végtelen Háború egy ébresztő volt a Föld hősei számára, hogy odakint egy sokkal nagyobb univerzum található tele hatalmas fenyegetésekkel. Könnyen meglehet, hogy a Bosszúállók továbbfejlődik majd, és felveszik a The Ultimates nevet. És ha ezzel megnyílna az út az olyan csoportok előtt, mint a S.W.O.R.D. (a S.H.I.E.L.D. testvérügynöksége) vagy az Alpha Flight, hogy csatlakozzanak az MFU-hoz, akkor csak jól járhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.