Hirdetés

Top 10 - filmek, amik a legnagyobbat bukhatják 2019-ben

|

Legutóbbi cikkünkben bemutattuk, hogy 2019-ben szerintünk mely filmek lehetnek a legsikeresebbek anyagilag. Itt az ideje megvizsgálni a feketelevest is: rangsoroltuk a várható legnagyobb bukásokat!

Hirdetés

A sikersztorik mintájára ismét összeült a szerkesztőségünk, hogy megvitassuk a 2019-es év legnagyobb mellényúlásait - legalábbis ami a piszkos anyagiakat illeti.

A listát ismét kereken 10 Puliwood-szerkesztővel állítottuk össze közösen. A bukások esetén viszont nem azt vizsgáltuk, hogy mi hozza a legkevesebb pénzt, hanem hogy az adott blockbuster a saját zsánerében, figyelembe véve a produkciós költségét vajon mennyire felel meg a felé támasztott elvárásoknak anyagi fronton:

- Egy film ugyanis hozhat viszonylag kevés összbevételt, de még így is lehet profitábilis. Idén például a Hang nélkül 340 milliót hozott, amivel a  Top 20-ba se fért bele világszinten. Viszont 17 millió dollárból készült, vagyis elképesztő hasznot termelt a Krasinski-Blunt házaspárnak.

- Ezzel szemben viszont a Solo: Egy Star Wars-történet habár majdnem 400 millió összbevétellel büszkélkedhet, nagyjából 275 millióból készült (és erre még jön a marketing kb. 150-nel), ami miatt a valaha készült egyik legdrágább film óriási bukásként könyvelhető el.

Csapjunk is bele, lássuk kinek kell félnie a 2019-es évben, legalábbis a Puliwood szerkesztői szerint!

Hirdetés

10. Dumbó (Walt Disney Studios)

Bizony, nem kímélve a szerencsétlen sorsú bébi elefántot, a listára pont felfért a Disney jövő évi harmadik élőszereplős meséje, a Dumbó is. Sajnos a történet se örvend olyan hú de kiemelkedő népszerűségnek, ráadásul Tim Burton előző filmjei sem árulkodnak túl sok jóról, úgyhogy könnyedén megtörténhet, hogy Dumbó földet érése kevésbé lesz meseszerű, mint ahogy arra számítanának a Disney-nél.


9. Dóra, a Felfedező (Paramount Pictures, Nickelodeon Movies)

Be kell hogy valljuk, nem igazán látjuk működni ezt a rajzfilmből készülő élőszereplős feldolgozást (amihez Michael Bay-nek semmi köze). Nem úgy, mint Benicio del Toro, aki a minap csatlakozott a stábhoz. Vagy szerkesztőségünk nem vesz észre valamit, vagy a jó öreg Benicio bizony csúcsra járatja a "szívesség projekt" fogalmát ezzel a filmmel. Bukás gyanús, kétségtelenül.

Image result for dora the explorer movie

8. Sonic (Paramount Pictures, Sega)

A kék sündisznó - aki a plakát alapján nem hagyta ki a lábnapot - befutott a bukások listáján a 8. helyre, Jim Carrey és Ben Schwartz ellenére is. A Jégvarázs előtt nyit két héttel, a karakter pedig Dórához hasonlóan sokkalta inkább egy szűkebb rajongóbázissal rendelkezik. Valahogy mindkét filmnél érezzük, hogy valami baljós árny veszi körül őket. Mint mikor a kutyád otthon a nappaliban, eldugva odacsinál egyet... te meg mikor hazaérsz, ránézel és rögtön tudod, hogy itt bizony merénylet történt a szaglószerved ellen. Na, ugyanez a szitu Dórával és Sonic-kal is.

Image result for sonic poster

7. Godzilla 2: A szörnyek királya (Warner Bros, Legendary Pictures)

A 2014-es, bődületesen butácska és alaposan félremarketingelt első rész, és a kritikailag ugyan erősebb, de anyagilag hasonló cipőben járó Kong után valahogy nem érezzük túlzottan az erőt Godzilla és barátainak újabb kalandjában. Az előzetesek egyébként ezúttal kifejezetten jól össze lettek pakolva, ráadásul tényleg izgalmas lehet majd látni ezeket a titánokat összecsapni a filmvásznon, viszont az előző részek számai és az őt körülvevő konkurencia (előtte héten Aladdin, utána X-Men, utána Men In Black) alapján nem feltétlenül látjuk, hogy ezek a gigászi őslakosok meghoznák a stúdió számára a kívánt számokat. Millie Bobbie Brown ide vagy oda, ez a nagy, szörnyes zsáner mintha már nem érdekelné annyira a nézőket. (Tűzgyűrű, A múmia, Rampage - Tombolás).


6. X-Men: Sötét Főnix (20th Century Fox)

Sajnos a közelgő, vélhetően utolsó Fox-féle X-Men film kapcsán nem igazán hallani túl sok jó hírt. Forgatási bonyodalmak és több hónapnyi tologatás, megspékelve az Apokalipszis alapvetően gyenge-közepes fogadtatásával és anyagi teljesítésével, nos, nem túl jó előjelek az X-Men franchise-ra nézve. Az előzetes alapján sem feltétlenül a legkiválóbb ötlet kvázi rekonstruálni a X-Men: Az ellenállás végét, úgyhogy Charles és Erik ezúttal lehet, hogy a pénzen fognak végül összeveszni. Hogy aztán a film végére újból öribarik lehessenek.


5. Új Mutánsok (20th Century Fox)

Zakatolunk tovább az X-Men vonaton, ám ezúttal már a Top (Bottom?) 5-ben. A több, mint másfél éves csúsztatás (ez a film eredetileg idén áprilisban jött volna) ha még nem lenne elég, az Új Mutánsokat gyakorlatilag teljesen újraforgatták. Ami (a Sötét Főnixhez hasonlóan) ugyebár óriási plusz költséggel jár a stúdiónak, szóval kellene bőven termelni hozzá, hogy ezt visszahozza. Ráadásul a Hobbs & Shaw-val egy időben nyit, a közönség pedig épp 2 hónappal korábban látott egy új X-Men mozit - és nem vagyunk benne biztosak, hogy azonnal rohannának egy másikra. Nem igazán áll jól a szénája szerencsétlen mutáns tiniknek a diliházban, annyi szent.


4. Terminátor 6 (Paramount Pictures, 20th Century Fox)

Ezt a franchise-t már békén kellene hagyni a kultikus 2. rész óta. Az azóta mozikba kerülő részek gyakorlatilag sorra gyengébbre sikeredtek, a legutóbbi, 2015-ös 5. epizód pedig már inkább lett közröhej tárgya, mint az egykori dicső franchise egyik újabb fényes darabja. A feltörekvő Gabriel Luna (a S.H.I.E.L.D. ügynökeiből a Robbie Reyes-féle Szellemlovas) ölti magára az emberi szövetet a fémvázon, hogy a CGI technológiával és testdublőrrel életre keltett Schwarzi karakterébe az új Terminátorként beleálljon. De előbb gyanúsan inkább a földbe fog szerencsétlen, épp úgy, ahogy a franchise is. (A kép az első hivatalos anyag a filmből.)

Image result for terminator 6

3. Hellboy (Summit Entertainment, Lionsgate)

Április a szuperhősök hónapja lesz, kezdünk egy Shazam!-mal a DC-nél, hogy aztán a hónapot egy Végjátékkal zárjuk Marvel fronton... a kettő között pedig szerintünk relatíve nagyon kevesen lesznek kíváncsiak a Ron Perlman és Guillermo del Toro nélkül rebootolt Hellboy filmre. Habár a főszereplő, a Stranger Things-ből ismerős David Harbour rendkívül jól mutat a szerepben, de a zsúfolt hónap, a karakter általános ismeretsége és a csalódás, hogy nem a várva várt 3. epizódot kapjuk kézhez mind-mind komoly faktor lehet abban, hogy az új Hellboy film alulszerepeljen. De ne legyen igazunk.


2. Artemis Fowl (Walt Disney Studios)

Gyanúsan ez lesz a jövő év "Ragadozó városok" megfelelője. Elképesztően kicsi rajongóbázis, giccses első előzetes és a Young Adult (YA) zsáner újabb beadása egy piszok mód telített nyáron... gyakorlatilag tökéletes recept a kudarcra. Artemis, a helyedben mi nem vennénk túl drága karácsonyi ajándékokat a következő pár napban.


1. Alita: A harc angyala (20th Century Fox)

Egy cyberpunk manga szolgált forrásként hozzá - már amikor a kifejezést leírom érződik, hogy mennyire rétegközönséget céloz meg. Ebből készül most tehát egy félig élő, félig CGI szereplős adaptáció, melyben Alita karaktere habár egyedinek és kidolgozottnak tűnik, de az eddigi előzetesek alapján vélhetően kimerül a film a látványorgiában, mindezt tálalva egy erősen YA-s beütésű történetben. Persze simán jóra fordulhat még Alita sorsa, de az eddig látott CGI kifőzde és a "mindjárt jön a Marvel Kapitány, menjünk inkább arra" effektus alapján a harc angyala elég "magasan" hozta az első helyet a szerkesztők körében, mint a jövő év várható legnagyobb kudarca.

Ti mit gondoltok a közelgő, 2019-es évről? Kihagytunk volna egy bukásra esélyes filmet a listáról?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.