Hirdetés

2023 legjobban várt sorozatai

|

Jövőre is számos sorozatra számíthatunk, amelyek között lesznek nagy visszatérők és ígéretes újoncok is. Ezekből szedtük össze most a legérdekesebbeket.

Hirdetés

Rettentően erős évet tudhat magáénak 2022 sorozatos fronton, hiszen nem túlzás kijelenti, hogy sosem volt még ennyi minőségi vagy ismert franchise cím egyszere a képernyőn. Újoncként például nagyot robbant idén a Severance, A mackó, az Andor, vagy a fantasy zsáner legújabb zászlóshajói (a Sárkányok háza, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi és a Sandman); de hatalmas közönségsiker lett a Wednesday és A Jeffrey Dahmer-sztori is. Ezek mellett pedig olyan kiváló címek tértek vissza, mint a Barry, A korona, az Eufória, a Stranger Things, vagy a Better Call Saul (és ez tényleg csak pár széria volt a hosszú listáról). Az ipar pedig jövőre sem áll meg, sőt. Ha minden jól alakul, akkor 2023 is hasonlóan erős év lehet. Lássuk, mivel készülnek a nagy szolgáltatók.

Hirdetés

A Mandalóri (The Mandalorian) 3. évad (Disney+)

Rendesen megnyomja majd a jövő év elejét Pedro Pascal, hiszen még véget sem fog érni a The Last of Us, már debütál is egy másik, a messzi-messzi galaxisban játszódó sorozat A Mandalóri képében. A történet a Boba Fett könyve után folytatódik, és amellett, hogy Din Djarin vezekelni fog, amiért levette sisakját, Bo-Katannal is viaskodnak a Mandalore bolygó és a Darksaber kapcsán felmerült nézeteltéréseik nyomán. Természetesen visszatér majd a csöppség Grogu is, és Jon Favreau elmondása szerint az új szezon nagyobb léptékű, mint az előzőek, több űrcsatával, több mandalórival és néhány meglepetéssel fűszerezve. A premier március 1.

Ahsoka (Disney+)

Továbbra sem tudunk sok mindent az Ahsoka-sorozatról, hiszen a történetet hét lakat alatt őrzik, előzetest még mindig nem kaptunk hozzá, és a készítők is szűkszavúak a projekttel kapcsolatban. Annyi biztos, hogy ezúttal is Rosario Dawson formálja majd meg a karaktert, és az évadban már biztosan feltűnik a Star Wars: Lázadók animációs sorozat több karaktere: a főszereplő, a fiatal Jedi-padawan Ezra Bridger, akit Eman Esfandi alakít; Sabine Wren szerepében Natasha Liu Bordizzót láthatjuk, valamint ott lesz Hera Syndulla is, akihez viszont még nem köthetünk színésznőt. Illetve Hayden Christensen valamilyen formában szintén visszatér Anakin Skywalkerként. A premierdátum sem ismert, de valamikor nyárra/őszre lőhető be.

Avatar: The Last Airbender (Netflix)

Hatalmas fába vágta a fejszéjét a Netflix azzal, hogy belekezdett minden idők egyik legjobb és legkedveltebb animációs sorozatának, Az utolsó léghajlítónak az élőszereplős feldolgozásába. A 2005 és 2008 között a Nickelodeonon futó sorozat mind történetben, mind karakterekben, mind pedig megvalósításban első osztályú volt, amit bizonyít az IMDb 9.3-as értékelése is, amivel a 8. helyen áll minden idők legjobb 250 szériájának listáján. Vagyis fel van adva a lecke a streaming szolgáltatónak. Még hivatalos képet sem láttunk az alkotásból, nem hogy előzetest, így csak a castingra tudunk hagyatkozni, ami viszont ígéretesnek tűnik. Aangot (Gordon Cormier), Katarát (Kiawentiio), Sokkát (Ian Ousley) és Zuko herceget (Dallas Liu) ugyan ismeretlen fiatalok keltik életre, de a többi fontos szerepben már ismerős arcokat láthatunk. Iroh bácsit (Zuko herceg nagybátyját) Paul Sun-Hyung (Kim's Convenience), a Tűz népe egyik kegyetlen hadvezéreként számon tartott Zhao parancsnokot Ken Leung (Lost, Idő), a széria főgonoszát, Tűz Ura Ozai-t pedig szintén a Lostból ismerős Daniel Dae Kim formálja majd meg.

Barry 4. évad (HBO Max)

Idén több mint 3 év kihagyás után visszatért mindenki kedvenc bérgyilkosa, Barry Berkman, hogy egy minden eddiginél depresszívebb és drámaiabb módon gördítse tovább a Bill Hader alakította karaktert. A nagy sikerű, és többszörös Emmy-díjas sorozatra korábban a koronavírus miatt kellett éveket várni, ám ezt az időt kihasználták a készítők arra, hogy egyszerre több évadot is megírjanak és előkészítsenek. Így lehet az, hogy az új évad már le is forgott, és jövőre érkezik is, aminek mi csak örülni tudunk, hiszen hihetetlenül nagy csavarral ért véget az előző etap, és nem mellesleg a jelenleg futó egyik legjobb sorozat a Barry.

Gen V 1. évad / The Boys 4. évad (Amazon Prime)

Kéz a kézben jár a két sorozat, így úgy gondoltuk, mi is egy kalap alá vesszük őket. Hiszen nem maradhat le egy ilyen listáról az Amazon zászlóshajója, az elmúlt évek egyik legnépszerűbb szériája, ahogyan a hozzá készülő első élőszereplős spin-off sem. Az előbbihez már biztosan csatlakozik Jeffrey Dean Morgan, míg utóbbiról annyit tudunk, hogy szuperképességekkel rendelkező fiatalokat követhetünk nyomon a Godolkin Egyetem Bűnüldözési szakán, ahol Az éhezők viadala stílusú kihívásokban teszi próbára a diákokat a Vought. Bár egyiknek sincs még konkrét premierdátuma, mindkettő munkálatai már befejeződtek egy jó ideje, és ha csak nem jön közbe valami durva dolog, akkor jövőre nézhetjük őket.

Elveszett Próféciák 2. évad (Good Omens Season 2) (Amazon Prime)

Neil Gaiman, Terry Pratchett, Michael Sheen és David Tennant: ez már több mint elég ahhoz, hogy tűkön ülve várjuk 2023 nyarát. A sorozat első évada 2019-ben látott napvilágot, és egy angyal és egy démon, Azirafael (Sheen) és Crowley (Tennant) törekvéseit követi végig, hogy megállítsák az apokalipszist. A szerzőpáros méltán híres fantasy regényének adaptációja igen nagy sikernek örvendett - nem csak a rajongók között -, amiben nagyban közrejátszott, hogy maga Gaiman felügyelte a forgatókönyvírás folyamatát. Az Amazon nem túl beszédes a cselekménnyel kapcsolatban, de annyit tudunk, hogy egy másik angyal, Muriel is a Földre érkezik, és a második évad hat részből fog állni, akárcsak az első.

Secret Invasion (Disney+)

Jövőre sem lassít le a Marvel sorozatos gépezete. Mindjárt valamikor év elején érkezik is a hat részes Titkos Invázió, amiben Samuel L. Jackson immáron 12. alkalommal fog Nick Fury bőrébe bújni. A történet a képregényekben azt mutatja be, ahogy a Skrull nevű alakváltó faj (akik már a Marvel kapitány és a Pókember: Idegenben alkotásokban is felbukkantak) hogyan lépnek a jól ismert szuperhősök helyébe, hogy előkészítsék a terepet a Föld inváziójára. Egyelőre nem tudni, hogy mennyire hűen fogják adaptálni a forrásanyagot, mindenesetre a Marvel képregények egyik nagyon fontos és közkedvelt történetéről van szó. Jackson mellett Ben Mendelsohnt is újra fogjuk látni, aki korábban a Marvel kapitányban alakította Talost, mellettük pedig még Kingsley Ben-Adir, Olivia Colman, a Trónok harca Khaleesije azaz Emilia Clarke, Killian Scott, Christopher McDonald és Carmen Ejogo is feltűnnek.

Squid Game: The Challenge (Netflix)

Amíg a Netflix eddigi legnagyobb slágerének, a Nyerd meg az életed!-nek a folytatására vár a világ, addig a streaming óriás egy reality műsorral igyekszik kitölteni a köztes időt. A Squid Game: The Challenge-re keresztelt, 10 részes évadot az Egyesült Királyságban fogják lebonyolítani, ahol 465 játékos mérkőzik meg a 4.56 millió dolláros főnyereményért - mind a játékosok száma, mind a főnyeremény összege tévétörténeti csúcs lesz. A Netflix azt is hozzátette, hogy a sorozatból ismert játékok mellett újakkal is készülnek a játékosok számára, a műsor pedig tele lesz meglepetésekkel. Természetesen elhalálozni egyik játékos sem fog, hanem simán kieséses alapú rendszer lesz. Nagyon kíváncsiak vagyunk már rá, miként fog ez működni valódi vetélkedő formájában.

Te (You) 4. évad (Netflix)

Év elején folytatódnak Joe Goldberg kalandjai is, aki ezúttal az óceán túloldalán, Londonban próbálja meg hátrahagyni véres múltját, és veszi fel Jonathan Moore professzor karakterét. De ahogyan az lenni szokott, bizonyosan ezúttal is belép majd az életébe egy olyan valaki, akinek nem tud ellenállni, és elindul a lejtőn. Vagy nem, ki tudja. A széria az előzőektől eltérően ezúttal két részletben kerül bemutatásra. Az első fele 2023. február 10-én, míg a másik fele csak kicsivel később, 2023. március 10-én debütál a streaming szolgáltatón.

Ted Lasso 3. évad (Apple TV)

Most már több mint egy éve várjuk Jason Sudeikis csupa szív fociedzőjéről szóló díjnyertes sorozatának, a Ted Lassónak a következő etapját, de sajnos még mindig nem ismerjük a start dátumát az elhúzódó munkálatok, és a ki tudja még milyen okok miatt. Pedig a 12 epizódból álló harmadik évad premierje eredetileg 2022 őszére volt tervezve, sőt, voltak olyan hírek is, hogy a katari foci vb-vel egy időben debütálhat a hírek szerint - de hivatalosan nem megerősített - utolsó szezon. Ez nem történt meg, így szinte biztosra vehető, hogy az etap 2023 első néhány hónapjában elstartol. Legalábbis nagyon reméljük.

The Continental (SkyShowtime)

Nemcsak filmes fronton bővül tovább hamarosan a John Wick univerzum, hanem sorozat terén is. Hiszen jövőre debütál a Continental Hotel és a bérgyilkosok világa köré felépített három részes, egyenként kb. kilencven perces játékidővel rendelkező sorozat. A nagy részben hazánkban forgatott The Continental főszereplője Mel Gibson (aki egy vadonatúj karaktert, egy bizonyos Cormac névre hallgató figurát kelt életre) és Colin Woodell (a filmekben Ian McShane által játszott Winston fiatal verziója) lesznek, a történet pedig az 1970-es évek New York Cityjében játszódik.

The Last of Us (HBO Max)

Rögtön év elején érkezik a PlayStation konzolok egyik legismertebb címének, minden idők egyik legjobb játékának kikiáltott The Last of Us-nak a sorozatos adaptációja, amelyben Pedro Pascal (A Mandalóri, Trónok harca) és Bella Ramsey (Trónok harca, Catherine, a Madárka) bújnak Joel és Ellie szerepébe. A sorozat talán a legvártabb cím a listáról, hiszen milliók rajonganak a játékért és a karakterekért, így hatalmas a nyomás a készítőkön, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. Az első előzetes, valamint a tény, hogy olyan emberek dolgoztak a sorozaton, mint Neil Druckmann (a játékok atyja) és Craig Mazin (Csernobil) nagyon bíztatóan mutatnak, bízunk benne, hogy a végeredménnyel sem lesz gond. A 9 részes évad január 16-án startol.

Utódlás (Succession) 4. évad  (HBO Max)

2023 tavaszán visszatér az HBO saját gyártású presztízs sorozata is, a Jesse Armstrong alkotta, többszörösen Emmy-díjas Utódlás, amelyben tovább követhetjük majd a Roy-család hatalmi harcait a családfő Logan Roy (Brian Cox) és négy felnőtt gyermeke, Kendall (Jeremy Strong), Siobhan (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) és Connor (Alan Ruck) szemén keresztül bemutatva. Csak megtippelni lehet, merre halad majd a hatalmas médiabirodalmat irányító család sorsa, de az biztos, hogy mindenki meg tesz majd mindent a saját ambícióik érdekében.

Vaják (The Witcher) 3. évad (Netflix)

A szokottnál is nagyobb várakozás előzi majd meg a jövő nyáron visszatérő Vajákot, hiszen a soron következő harmadik évad lesz az utolsó, amelyben Henry Cavill formálja meg a főszereplő Ríviai Geraltot. Persze az élet ezután sem áll majd meg, mert a már berendelt 4. évadban Liam Hemsworth bújik a szörnyvadász bőrébe, de az talán elmondható, hogy Cavill távozása után jócskán meg fog csappanni a sorozat utáni érdeklődés. Ha csak nem villantanak valami nagyot történet fronton a készítők, amivel el tudják feledtetni a rajongókkal Cavill távozását. Az előző évadok hullámzó minősége miatt azért van bennünk némi kétség ez iránt, de abban mindenképp bízunk, hogy ez az évad lesz az eddigi legjobb.

X-Men '97 (Disney+)

Gyerekkorunk meghatározó animációs sorozata a világ egyik legikonikusabb betétdalával visszatér a Marvel Studios égisze alatt, vélhetően, hogy megágyazzon a filmes fronton hamarosan debütáló mutánsoknak. A sorozatot a Vaják (The Witcher) és a Holdlovag (Moon Knight) egyik írója, Beau DeMayo viszi a hátán és az eredeti széria kvázi-folytatása lesz, ott folytatva, ahol a '92-es show cselekménye véget ért (utóbbit könnyedén pótolhatjuk is Disney+-on). Az biztos, hogy Magneto lesz a vezetője az X-Meneknek, és hogy a megszokott csapatot olyan nevek is kiegészítik majd, mint Napfolt, Kábel, Bishop és Árnyék. A premier viszont még kicsit odébb van, csak 2023 őszén esedékes.

+1 - 3 Body Problem (Netflix)

A Netflixre készül a 21. század egyik legkomplexebb és legnagyszerűbb hardcore sci-fi sztorijából, a kínai Cixin Liu által írt A háromtest-probléma, A sötét erdő és A halál vége című regényeit összefogó A háromtest-trilógiából sorozatos adaptáció. A történet korokon átívelve, múltat, jelent és jövőt összekötő formában meséli el a Föld első kapcsolatfelvételét egy idegen civilizációval, és azt, hogy ennek milyen hatásai lesznek nem csak az emberiségre, de később az egész univerzumra.

A készítést David Benioff, D.B. Weiss (a Trónok harca sorozat készítői) és Alex Woo vállalta el. Főszerepben olyan neveket láthatunk, mint Eiza González (Rohammentő, Nyomd, bébi, nyomd), Liam Cunningham (Trónok harca), Tsai Chin (Shang-Chi), Benedict Wong (a Marvel-filmek Wongja), John Bradley (Trónok harca), Jovan Adepo (A hátrahagyottak), vagy Jonathan Pryce (A két pápa). Mozgóképes anyag viszont egyelőre csak annyi van róla, amennyit a legutóbbi Netflix TUDUM eseményen kaptunk (ezt a fenti videóban nézhetitek meg 30:57 - 33:15 között).

+2 - Legyőzhetetlen (Invincible) 2. évad (Amazon Prime)

Lassan két éve, hogy megismerkedhettünk Mark Graysonnel, Omni-Mannel és a többi szereplővel a Legyőzhetetlen első évadában, amely nagyon gyorsan az Amazon egyik legnépszerűbb és legnézettebb sorozata lett, köszönhetően a kifejezetten felnőtteknek szóló, brutálisan véres, és a szuperhőszsánert a feje tetejére állító megvalósításával. A streaming szolgáltató pedig látta, hogy belenyúlt a tutiba, így rögtön további két évadnak adott zöld utat, ám új részeket azóta se kaptunk belőle. Szerencsére a várakozásnak hamarosan vége: az Amazon nemrég ugyanis megerősítette, hogy 2023-ban visszatér a széria. Reménykedjünk benne, hogy ez még az év első felét, nem pedig a másodikat jelenti. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.