Hirdetés

10 mozis film, ami érdekelhet áprilisban

|

Új filmmel jelentkezik Ben Affleck, Russell Crowe, Nicolas Cage és Joaquin Phoenix is, de az animációs filmek és a dokumentumfilmek kedvelői is örülhetnek.

Hirdetés

Sok mindent mondhatunk a márciusi filmfelhozatalra, de azt nem, hogy ne lett volna változatos. Rögtön a Creed 3-mal, a Micimackó horrorral és a Viola Davies nevével fémjelzett The Woman Kinggel indítottunk, majd a Sikoly 6, a Hadik és a Volt egyszer egy nyár következett. A hónap közepét a Shazam! Az istenek haragja, a Kojot négy lelke, a 65 és A csendes lány foglalta el, végül márciust a John Wick: 4. felvonással zártuk, szóval képviseltette magát mindenfajta műfaj. 

Április sem ígérkezik unalmasnak, lesz vámpíros, romantikus, drámai, apokaliptikus, akciódús, sportos és zenei alkotás is. A teljes listához érdemes meglátogatnotok a nagy filmes premiernaptárunkat, az alábbiakban pedig a kiemelt bemutatókról olvashattok röviden. 

Hirdetés

Április 6. Super Mario Bros.: A film

Az Illumination olyan sikeres animációs darabokkal jelentkezett már, mint A kis kedvencek titkos élete, a Minyonok és az Énekelj, ezúttal pedig a Nintendóval összefogva próbálnak filmes franchise-t faragni mindenki kedvenc vízvezeték-szerelőjének kalandjaiból. A rajongók ismerős arcokat rengeteg nosztalgikus emléket és utalást kaphatnak, az újoncok pedig jót szórakozhatnak majd, mindehhez pedig olyan színészek adják a hangjukat az angol változatban, mint Chris Pratt, Jack Black, Anya Taylor-Joy, Charlie Day és Keegan-Michael Key. A magyar változat se lesz piskóta, illetve gomba. 

Április 6. Air - Harc a legendáért

Történet arról, hogy a Nike hogyan hálózta be Michael Jordant és született ezáltal egy világhírű együttműködés. A Ben Affleck rendezésében és szereplésével, valamint Matt Damonnal, Jason Batemannel, Chris Tuckerrel és Viola Davisszel megvalósított, megtörtént eseményeken alapuló film szórakoztató lett a kritikánk alapján, a kosárrajongók pedig különösen értékelni fogják.

Április 6. A pápa ördögűzője

Gabriel Amorth atya talán minden idők legismertebb és legtermékenyebb démonűzője volt, ugyanis a Vatikán fő ördögűző papjaként egyes adatok szerint a pályafutása végéig több mint 100 ezer ördög- és démonűzést hajtott végre, amelyekről rengeteg feljegyzést és emlékiratot készített. Ezek alapján készült a Sony legújabb horrorfilmje, amelyben az Oscar-díjas Russell Crowe kelti életre az atyát Julius Avery (Overlord, Szamaritánus) irányításával. Most a pokoli lényekkel bunyózik óraszám. 

Április 13. Renfield

Nicolas Cage olyan szerepben tér vissza a mozikba, amelyben igazán kiélhette magát: Drakulát kelti életre nagy elánnal, de a történet középpontjában nem ő áll, hanem csatlósa, Renfield (Nicholas Hoult), aki már szabadulni szeretne urától, ezt viszont a gróf nem nézi jó szemmel. Egy véres és mókás akció-vígjátéknak tűnik Chris McKay (A holnap háborúja, LEGO Batman: A film) filmje, amely bűnös élvezetté válhat sokak számára.

Április 13. Gyönyörű sorscsapás

A Jamie Mcguire bestseller regénye alapján készült adaptációban egy Abby (Virginia Gardner) nevű lány próbál szabadulni a múltjában lévő sötétségtől, amikor találkozik egy Travis (Dylan Sprouse) nevű izomos és tetovált sráccal. Egy csel folyamán fogadást kötnek, aminek a tétje az önmegtartóztatás vagy az együttélés. Szerelem és játék keveredik Rogr Kumble romantikus drámájában, aki olyan filmeket készített a műfajban, mint a Miután összecsaptunk.

Április 13. Rubikon: A Föld végnapjai

Ebben az osztrák sci-fi drámában egy katasztrófa miatt a Földünket mérgező köd borítja be, az űrállomás legénységének epdig el kell döntenie, hogy az életüket kockáztatva visszatérjenek-e túlélők után kutatni, vagy biztonságban maradjanak az állomáson. 

Április 13. Rambo: Első vér 4K

A Pannonia Entertainment jóvoltából felújított változatban, 4K-ban élhetjük át újra Sylvester Stallone egyik klasszikus filmjét, a Rambo legelső részét, amely nem csupán egy franchise-t indított el, de a színészt maradandóan elhelyezte az egyszemélyes hadseregeket soroló toplistákon is. Áprilisban egyébként a második és harmadik rész is látható lesz a Rambóból, szintén felújítva, országszerte.

Április 13. Az első kettő

Szövényi-Lux Balázs (Katapult, Édenre találni) írásában és rendezésében mutatják be ezt a romantikus alkotást, amely egy amerikai lány és egy magyar fiú kapcsolatáról szól, akik életük legnehezebbb döntése előtt állnak, mivel egy bürokratikus szabály miatt nem köthetnek házasságot. 

Április 20. Amitől félünk

Ari Aster napjaink egyik legizgalmasabb filmese olyan alkotásokkal a repertoárjában, mint az Örökség és a Fehér éjszakák, így nem meglepő, ha következő művét türelmetlenül várjuk. Pláne, hogy az Joaquin Phoenix főszereplésével valósult meg, és az előzetesek alapján ismét egy végtelenül szürreális sztorit kapunk majd, amelyet kész élvezet lesz felfedezni és megfejteni. 

Április 20. A nemzet aranyai

Zákonyi S. Tamás (Szabadság, szerelem, BÚÉK) dokumentumfilmje a magyar vízilabda aranykorszakát mutatja be azokra a legendákra fókuszálva, akik 1997 és 2008 között "végigverték a világot". Archív felvételek és modern jelenetek váltják egymást, miközben megszólalnak a sportág olyan neves képviselői, mint Kásás Tamás és Kemény Dénes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.