Hirdetés

A leggyilkosabb gyilkosok

|

Avagy összeszedtük, melyik slasher filmben tettek el több embert láb alól...

Hirdetés

A héten kerül mozikba a Sikoly ötödik része, amelyre nem csupán a franchise rajongói, de egyben a horrorfanok is fenték már régóta a fogukat. (2021-ben akadt egy-két igencsak emlékezetes horrorfilm, de azért valljuk be, felettébb gyengére sikerült ilyen téren ez a 12 hónap.) A 2019-es Aki bújt rendezőpárosa, azaz Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett maguk is hatalmas Sikoly-rajongók, és elmondásuk szerint egy olyan filmet sikerült elkészíteniük (az eredeti filmek írója és megálmodója, Kevin Williams közreműködésével egyetemben), amelyre ők maguk is bátran befizetnének. Mi ennek kapcsán gondoltunk egyet, és a Sikoly-franchise-hoz mérten a slasher zsánerben összesítettük a gyilkosságok és az elhalálozások számát, hogy megtudjuk, melyik film rendelkezik a legtöbb strigulával.

Hirdetés

Mindenek előtt (mint kedvenc filmmogulunk, Randy stílusát alapul véve) érdemes egy-két apró betűs részt tisztázni a számadatokkal kapcsolatban. Egyrészt rengeteg verzióban, vágatban és rendezői kiadásban láttak már napvilágot a slasher filmek is az eredeti mozis bemutatójuk óta. Így igazán pontos és konkrét halálozási számokat nem tudunk mondani - ahogy senki más sem tud. (Az alább felsorolt számokat vagy mi összesítettük egy-egy újranézés alkalmával, vagy több - mondjuk úgy - hitelesebb forrás adatait vegyítettük össze.) Másrészt ezen halálozási számok a filmek adatait mutatják, nem specifikusan az ezekben szereplő gonoszokét. Vagyis azon eseteket is beleszámoltuk a nagy egészbe, amikor például maga a gonosz is meg-meghal (hogy aztán a következő részben újra feléledjen) vagy ha éppen nem ő gyilkol, hanem egy másik karakter. A számításba pedig az összes franchise-on belüli filmet, folytatást, spin-offot, remake-et és rebootot is belevettük. Így és ezek alapján mutatjuk, hogy a slasher filmek esetében milyen is a leányzó fekvése…

Psycho-filmek --> 20 fő

Tudom, mit tettél tavaly nyáron-filmek --> 22 fő

Boldog halálnapot!-filmek --> 40 fő

Sikoly-filmek (1-4.) --> 42 fő

Kampókéz-filmek // A félelem utcája-filmek --> 48 fő

Fekete karácsony-filmek --> 52 fő

Ház az erdő mélyén --> 56 fő*

Gyilkos kobold-filmek --> 62 fő

Rémálom az Elm utcában-filmek --> 65 fő

Gyerekjáték-filmek --> 76 fő

A texasi láncfűrészes mészárlás-filmek --> 81 fő

Halloween-filmek --> 160 fő

Péntek 13-filmek --> 202 fő

*technikailag a lezárása kapcsán a Ház az erdő mélyén lenne a legelső, de jelen esetben inkább csak a konkrétabb, kézzelfoghatóbb adatokat vettük alapul.

Ti a számok megnézése előtt melyik franchise-ra gondoltatok először?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.