Hirdetés

20 sorozat, amit (vissza)várunk 2022-ben

|

Idén is lesz mit a kanapé kényelméből élvezni.

Hirdetés

Január végére érve máris túl vagyunk Ricky Gervais After Life-jának harmadik (záró) évadán és javában pörög a The Book of Boba Fett, az Eufória, valamint a Peacemaker (Békeharcos) is. (Meg az Így jártam apátokkal, csak ugye minek.) Sorozatos fronton az év maradék része is hasonlóan pörgős és aktív lesz, úgyhogy készültünk számotokra egy húszas listával azokról a tévébe és streamingre szánt alkotásokról, amikre érdemes lehet odafigyelni 2022 "maradék" tizenegy hónapjában.

Megjegyzés: A listára csak olyan sorozatok kerültek fel, amiknél már megerősítésre került, hogy 2022-ben lesz a premier vagy a következő évad. Így például az olyan alkotások, mint a Ted Lasso 3. szezonja, ami még csak most februárban kezdi meg a forgatási munkálatokat, lemaradt a listáról.

Hirdetés

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi (Amazon Prime)

Az Amazon nagyon nem szeretne lemaradni a streamingháborúban, ezért elég régen jött már a hír, hogy mennyire kinyílt a pénztárcája és alaposan bevásárolt. Idén végre pedig érkezik egy eposzokba illő történet Tolkien világából, ami a Másodkorban fog játszódni és ahogy a cím is sugallja, a hatalom gyűrűinek kovácsolásának idejébe kalauzolnak el minket. Eddig csak egy címbejelentő videót láthattunk, de gondolom senki számára nem kérdés, hogy vödörrel öntik bele a pénzt. Már a szereplőgárdát is bejelentették és egyelőre szeptember a premierdátum. Régóta nem járhattunk Középföldén és a Trónok Harcának köszönhetően mindenki a legújabb siker fantasyját keresi, aminek mi tartalomfogyasztók csak örülhetünk.

Better Caul Saul 6. évad (AMC)

Áprilisban már két éve lesz annak, hogy legutóbb nyomon követhettük James 'Jimmy' McGill Saul Goodmanné válásának történetét a Better Call Saul 5. évadában. Éppen ezért itt lenne az ideje, hogy új részekkel jöjjön a sorozat, ami a hírek szerint idén tavasszal meg is történik. Üröm az örömben, hogy utolsó évadához érkezik a történet, amely viszont a megszokott 10 rész helyett ezúttal 13 epizódból áll majd. Sőt, a pletykák szerint két részletben érkezhet a lezárás - csak úgy, mint az a Breaking Bad befejező szezonjánál is történt. További jó hír a rajongók számára, hogy Vince Gilligan (a Breaking Bad készítője) három éves pihenő után (a 3-5. évadban bár mindenhol feltűnik a neve, nagyon keveset dolgozott csak a történeten) ismét visszatért a kreatív csapatba, így mindenképp ütős, izgalmas és drámai végkifejletre számítunk.

Halo (Paramount+)

Az ismert videojáték élőszereplős adaptációjára már jó ideje várnak a rajongók (majdnem tíz évvel ezelőtt, 2013-ban került maga Steven Spielberg producerként a projekt élére). A frissen befutott előzetes egy akciódús, militarista űrkalandot kínál, az ikonikus főhős, Master Chief bőrében pedig a sorozatos veterán Pablo Schreiber brillírozhat. A Magyarországon forgatott Halo sorozat stábja már a második évad forgatására készül, a Paramount eléggé bízik a saját streamingszolgáltatásukra érkező zászlóshajójuk sikerében.

House of the Dragon (HBO Max)

Az HBO természetesen van annyira élelmes, hogy a legnagyobb brandjét ne hagyja parlagon, ezért neki is fogott szokás szerint egy eredettörténetnek. Na jó, ez a leírás így nem helyes, a Targaryen-ház fénykora lesz a középpontban, sok sárkánnyal, mert persze attól vált híressé a Trónok harca, nem pedig a fordulatos és kreatív történetvezetéstől, valamint a tehetséges színészektől (mármint az első pár évadban természetesen). Előzetesünk már van, amiben már villogtatták is a kicsit könyvhöz hűebb trónt és legalább egy sárkány koponyát is el lehet kapni. Premier a korábbi évadokhoz hasonlóan nagy valószínűséggel tavaszra várható, nem is kérdés, hogy a "nagyon várós" kategóriába esik, még a későbbi évadok ellenére is, hátha pont ezzel sikerül jóvátenni azokat.

Love, Death + Robots 3. évad (Netflix)

Az animációs antológia 2019-es első évada egy üde színfoltot vitt a Netflix kínálatába, s habár akadtak gyengébb-érdektelenebb epizódok, összességében egy szórakoztató, olykor pedig kifejezetten elgondolkodtató, kreatív alkotást ismerhettünk meg a Love, Death + Robots személyében. A tavaly érkező második évad a maga önismétlő témáival már sajnos kevésbé sikerült jól, viszont a harmadik évadot mindezek ellenére is várjuk szeretettel.

Moon Knight (Disney+)

A Marvel sorozatos téren az idei évet Oscar Isaac Holdlovagjával indítja. A Mementót idéző, disszociatív személyiségzavarral küzdő antihős kalandjára az első előzetes fogadtatása alapján számtalan rajongó és laikus egyaránt kíváncsi - főleg miután sikerült kiszúrni a budapesti vagy szentendrei helyszíneket az itthon forgott sorozatban. Marc Spector egyiptomi kálváriáját a sorozat ráadásul pár extra csavarral még meg is fejeli a Steven perszóna középpontba helyezésével vagy Ethan Hawke újonnan megalkotott karakterével. Hogy végül mi sül ki a Disney+-ra érkező agyzsibbasztó sorozatból, arra bizony még március 30-ig várnunk kell.

Ms. Marvel (Disney+)

Kamala Khan, vagyis Ms. Marvel karaktere még 10 éve sincs, hogy feltűnt a képregényfüzetek lapjain, mégis rögtön óriási népszerűségre tett szert. A New Jersey-ben felcseperedő pakisztáni tinilány a 2020-as Marvel's Avengers című játékban már meg is nyerte magának a protagonista szerepét, valamint a Marvel Kapitány folytatásában is feltűnik majd - ám előtte még megkapja saját élőszereplős sorozatát is a Disney+-on. A különböző alakformáló- és váltó képességekkel bíró címszereplőt az újonc Iman Vellani keltheti életre. Ms. Marvel vélhetően nyáron vagy kora ősszel érkezik majd a streamingszolgáltatóra.

Pam and Tommy (Hulu)

Sajnos nálunk a Hulu még nem elérhető, de akkor is kötelezőnek éreztük, hogy a Sebastian Stan és Lilly James főszereplésével készült sorozat felkerüljön a listára, mert az egyik nagy celeb botrányt dolgozza fel a nem olyan távoli múltból, amikor még újdonság volt az internet és a feltört fiókok helyett igazi szalagon terjesztették a titkos szexfelvételt. Az előzetesek alapján a két színész tökéletes választás, megvolt a teljes átszellemülés és azért halál komolyan sem vette senki ezt az egészet. Nagyon jó bulinak ígérkezik, a premier február 2., bár Robert Siegelnek elég rövid az életműve, minden adott, hogy siker legyen.

Peaky Blinders 6. évad (BBC/Netflix)

Ez az év is eljött sajnos, közel 10 év után búcsút mondunk a Peaky f@ckin Blindersnek. A régóta várt záró évad után még ígérnek nekünk egy filmet is, ami már moziban fog debütálni, de szerintem senki nem számított rá, hogy ekkora utat fog bejárni a Cillian Murphy nevével fémjelezett sorozat. Idén sajnos Helen McRory nélkül tér vissza a Shelby család, de reméljük az ő emlékének szentelik a BBC egyedülálló sorozatát, amit amúgy itthon a Netflixen bárki le tud darálni.

Secret Invasion (Disney+)

Jelen állás szerint az alakváltó skrullokra fókuszáló Titkos Invázióval zárja a Marvel a 2022-es sorozatos felhozatalát, melybe Samuel L. Jackson mellé olyan sztárokat sikerült behúzni, mint Emilia Clarke vagy az Oscar-díjas Olivia Colman. A már jól ismert "ne bízz senkiben" hidegháborús atmoszféra ezúttal képregényes köntösben kerülhet bemutatásra, minden azon fog múlni igazából, hogy vajon a "ki kivel van" rejtélyfaktort mennyire tudják ügyesen megvalósítani Marveléknél.

She-Hulk (Disney+)

Az Emmy-díjas Tatiana Maslany kelti életre az ügyész Jennifer Walter karakterét, aki egy betegsége miatt kénytelen volt unokatestvérétől, Bruce Bannertől vérinfúziót kapni. Az eredmény? Egy kétméteres zöld Amazon, aki elsősorban a szuperhős társainak jogi malőrjeit kezeli. Mark Ruffalo visszatér Hulkként, valamint Tim Roth Emil Blonsky, azaz Förmedvényként a Shang-Chi után ebben a komédiasorozatban is tiszteletét teszi. She-Hulk várhatóan a Moon Knight után érkezik a Disney+-ra.

Star Wars: Obi Wan Kenobi (Disney+)

Ez volt a Dinsey+ legjobban várt sorozata a bejelentés óta? Elég sok mindent indított már a Disney a saját plattformján, Star Wars univerzumban játszódott is bőven, befejezték a méltánytalanul elhanyagolt Clone Warst és jött egy elég érdekes Visions is, de élőszereplősből eddig még csak a Manadalorian és a Boba Fett bizonyított. Az igazi nagyágyúk még csak most jönnek. Igaz, a Kenobiról nagyjából semmit nem tudunk, persze azon kívül, hogy idén érkezik, minden infó hét lakat alatt van tartva. Pont azért, mert annyian követelték ezt már. Biztos nagy kihívás elé állított mindenkit, hogy egy értelmes sztorit tegyenek le elénk, de az elvárásoknak nagyjából úgy sem lehet majd megfelelni. Ewan McGregor jelenléte szerencsére nem is kérdés és talán ezért szorítunk a legjobban, hogy az irreálisan magas elvárásoknak megfeleljen.

Stranger Things 4. évad (Netflix)

A Stranger Things pár évvel ezelőtt valami különösen érdekes dolgot mutatott mindenkinek. Mondjuk kérdéses, hogy nem csak a '80-as évek iránt érzett nosztalgia miatt lett annyira nagy dobás vagy az amúgy nagyon szerethető fiatal színészek miatt esetleg. Egy biztos, tavaly húztak egy ütős cliffhangert, hogy gyakorlatilag azonnal fel is oldják, de ezzel tudták növelni a hype-ot, ha esetleg nem lenne elég nagy már így is. (Meg persze bevédték magukat egy seregnyi rajongó haragja ellen.) Kíváncsian várjuk Eleven és a srácok hogy állnak majd helyt a legújabb Tótágas szörnyek ellen.

The Boys 3. évad (Amazon Prime)

Még a showra jellemző mércével is különös brutalitással és tragédiával ért véget a The Boys második évada 2020 októberében. Időközben az Odaátból ismerős Jensen Ackles is csatlakozott a brigádhoz ebben az erőszakos, kőkemény és nyers szuperhős-dekonstrukcióban. Hogy hová tart vajon Homelander (Antony Starr), Butcher (Karl Urban), Hughie (Jack Quaid), Annie (Erin Moriarty) és a többiek útja a folytatásban, arra egészen június 3-ig kell még várnunk, mindenesetre ha a sorozat készítőin múlik, semmi jóra és kedvességre ne számítsunk.

The Crown 5. évad (Netflix)

A The Crown esetében kíváncsi leszek rá, hogy eljutnak-e teljesen a jelenbe és esetleg a Meghan Markle érkezést, majd Harryvel közös távozását is feldolgozza-e. Addig is viszont elérkeztünk a legnagyobb botrányhoz, az ötödik évadban ugyanis sorra kerül Diana tragikus balesete, természetesen Elizabeth Debicki főszereplésével és a már megszokott tehetséges szereplőgárdával, akikhez minden évben úgy dobálták az összes elérhető színészi díjakat.

The Midnight Club (Netflix)

Noha Mike Flanagan előző Netflixes sorozatát, a Mise éjfélkort pont ezen sorok írója illette végül egy kevésbé jó plecsnivel az értékelése legvégén, viszont a mester elérte nála azt a státuszt a Hill-ház szelleme óta, hogy bárminemű alkotása egyértelműen a "várós" kategóriába kerüljön. Nem kivétel ez alól a The Midnight Club sem, mely öt halálos beteget ismertet majd meg velünk, akik esténként összeülve kísértethistóriákat osztanak meg egymással a betegotthon falain belül. Ha már Mise éjfélkor, visszatér Samantha Sloyan, Zach Gilford, Matt Biedel, Annarah Cymone és Igby Rigney is (valamint Flanagant ismerve nem lepődnénk meg egy Kate Siegel cameón sem), sőt, még az X-Aktás William B. Davis is feltűnik majd egy epizód erejéig. Csak könyörgünk, a monologizálást mellőzze ezúttal Flanagan, kivéve persze ha egy újabb "konfettis" epilógus lehet kilátásban.

The Sandman (Netflix)

Neil Gaiman legendás képregénye hosszú idő után végre megkapja élőszereplős adaptációját, melyben Morpheus, az Álmok királya több mint száz évnyi bebörtönzés után végre kiszabadul egy rituálé eredményeképpen, hogy visszaszerezhesse, ami az övé. A DC sötétebb, okkult világát bemutató történet főhősét végül Tom Sturridge alakíthatja, mellette feltűnik Gwendoline Christie Lucifer szerepében, de Charles Dance-szel, Boyd Holbrookkal ás David Thewlis-szal is találkozhatunk majd. A sorozat Netflixre érkezik és már a holnapi premierdátum is túl későn lenne.

The Umbrella Academy 3. évad (Netflix)

A My Chemical Romance frontembere, Gerard Way díjnyertes képregényének élőszereplős adaptációja 2019-ben látott napvilágot a Netflixen, óriási sikerre szert téve. Az X-Men, Hősök, Watchmen és Doctor Who hibrid mindkét eddigi évadjának végén egy pofátlan cliffhangerrel ért véget. Ez különösen nagy "pofátlanság" a készítők részéről, ha belegondolunk, hogy a harmadik évadra már 2020 augusztusa óta várnak a sorozat kedvelői. Noha a második évadot mi egy kicsit "időhúzásnak" láttuk az első és harmadik évad eseményei között, mindenképp visszavárjuk a Hargraves-testvérek - Vanya, Diego, Luther, Allison, Klaus és Ötös - csapatát, kiegészülve a folytatásban prominensebb szerepét kapó Bennel. A harmadik évad pontos premierdátuma jelen sorok írásakor még nem ismert, viszont a Netflix megerősítette, hogy idén még mindenképp kézhez kapjuk.

The Witcher: Blood Origin (Netflix)

Mondhatjuk azt, hogy a Witcher váratlanul lett a Netflix legnézettebb premierje 2019 év végén? Valószínűleg nem, hiszen a játék és a könyvek már alapból rengeteg nézőt vonzottak be. Természetesen az Andrzej Sapkowski által megálmodott világnak csak egy kis része Ríviai Geralt kalandjai és bőven akad még ott mesélnivaló, ezt pedig a Netflix fejesei tudják a legjobban, akik ahogy a cím is sugallja, ismételten visszakalandoznak a múltba, hogy elmeséljék a tündék szemszögéből a Kontinens történetét. Az előzetes a Witcher 2. évadával együtt jelent még és így minden évben vár ránk valami ebből az univerzumból is.

Vikings: Valhalla (Netflix)

Újabb spin-off, mert ugye ezekből soha nem lehet elég, ráadásul rögtön 24 részes berendelést kapott, ami egy három évados tervet jelent. Nem is kell majd sokat várni ezek között, mert szinte egyben forgatták az egészet. A történet 100 évvel fog játszódni a Vikingek után, a leghíresebb hódítók Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada és Hódító Vilmossal a főszerepben. Az itthoni premier szokás szerint a Netlfixen lesz február 25-én és Vikingek-rajongóknak kötelező darab.

+1: Zootopia+ (Disney+)

A Zootropolis szó szerint berobbant 2016-ban a mozikba, szokás szerint hatalmas sikert tudhatott magáénak a Disney animációs részlege. Ezt sem tudják olyan könnyen elengedni és ugye fel kell tölteni eredeti tartalommal a Disney+-t, ami a nyáron végre hazánkba is megérkezik, így kis lemaradással ugyan, de 2022-ben visszatérünk ebbe az elképesztően színes városkába, a mindenféle állat számára tökéletes ökoszisztémába. Sajnos mindenféle pontos információból hiányt szenvedünk, így esélyes, hogy csak karácsony körül, vagy legalábbis az év második felében számíthatunk rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.