Hirdetés

8+1 mozis film, ami érdekelhet áprilisban

|

Igazán sokszínű hónap áll előttünk mozis premierek tekintetében.

Hirdetés

Igaz, hogy nem április lesz a legjobb és egyben legemlékezetesebb hónap az évben, ha a moziban debütáló filmeket vesszük figyelembe, de szájat húzni sincs okunk. Ez alatt a négy hét alatt is számtalan olyan alkotásra válthatunk jegyet, amik vagy szimplán szórakoztatni szeretnék a nézőket másfél-két óra erejéig, vagy éppen a jól bevált, hagyományos alapokra építkezve elmesélni egy klasszikus, akár szívmelengető történetet. Aztán mindezek mellett ott lesz az A24 stúdió legújabb dobása is, aminek nem csupán címe vagy előzetese láttán ráncolhatjuk össze a homlokunkat.

Hirdetés

Április 7. Sonic, a sündisznó 2 (Sonic the Hedgehog 2)

Gyakorlatilag senki ezen a bolygón nem gondolta volna, hogy az egyik legjobban sikerült filmes videojáték-adaptáció lesz a 2020-ban bemutatott Sonic, a sündisznó. A SEGA klasszikus játékai alapján készült Jeff Fowler-film legnagyobb erénye kétségkívül az volt (az egyébként szuper látvány mellett), hogy nem akart sokat markolni. A pozitív kritikai fogadtatás mellett a pénztáraknál is igencsak szépen teljesített, így egy percig sem volt kérdés, hogy készül a folytatás. A Sonic 2-ben a címszereplőn kívül feltűnik még (reméljük, nem csak fan service erejéig) ugyancsak szőrös partnere, Tails és kettejük ellenlábasa, Knuckles is - az elengedhetetlen Jim Carrey oldalán (aki legutóbb kissé szomorkás dolgokat nyilatkozott a karrierje kapcsán…).

Április 7. Rohammentő (Ambulance)

Rengeteg embernek már zsigerből balra-jobbra kezd rángatózni a feje, ha megtudják, hogy Michael Bay újabb filmmel jelentkezik - de legalább ennyi embernek pedig le és föl kezd mozogni. A Rohammentő (az elképesztően sokat mutató előzetesét látva) leginkább a Six Underground: Hatan az alvilágból, A szikla és a Bad Boys-filmek "földhözragadt" akciófilmes stílusára hajaz, mintsem az Armageddon vagy a Transformers-féle "ereszd el a hajam" sci-fiére. Jake Gyllenhaal és Yahya Abdul-Mateen II egy jócskán félresikerült rablás után egy rohammentőben próbálnak elmenekülni a rendőrök elől, de mindezzel csak azt érik el, hogy még nagyobb figyelem kezdi övezi a kis akciójukat - főleg hogy az imádni való Eiza González személyében még túszt is ejtenek.

Április 7. Szelíd

Biztosra vehető, hogy Csuja László és Nemes Anna filmje, a Szelíd már egy posztere, képkockája vagy teljes előzetese alapján sok embernél fogja kiveri a biztosítékot, de pont emiatt kaphat még nagyobb figyelmet (amit talán a kritikák, előzetes vélemények alapján meg is érdemel). A Szelíd Csonka Eszter történetét mutatja be, aki egy női testépítő és éppen egy világbajnokságra készül párjával, aki egyben az edzője is. A sok edzés és folyamatos erőnlét miatt a kimerültség határán egyensúlyozó Eszter találkozik egy másik férfival, akivel még szoros kapcsolatba is kerül, mindez viszont rányomja a bélyegét az eddigi és a testépítői belső viszonyára is.

Április 14. Legendás állatok: Dumbledore titkai (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)

Rögös úton, de végre elérkezett a harmadik debütáló felvonásához is a Legendás állatok-franchise, amiről ha éppen nem a Johnny Depp vagy éppen az aktuális J. K. Rowling hajcihő kapcsán cikkeznek, akkor az újonnan letartóztatott Ezra Millert veszik elő. De most koncentráljunk csak a filmre, amiben az előző részben felbukkanó Albus Dumbledore (Jude Law alakításában) titkos és misztikus történetét mélyítik tovább - vagyis reméljük. Grindelwald szerepében pedig az újonnan feltűnő Mads Mikkelsen az előzetesek alapján jó választásnak ígérkezik, bízunk benne, hogy a filmben is emlékezetes lesz (és ehhez halkan még hozzátesszük, hogy lopni is fogja a show-t).

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Április 14. Arany (Gold)

Kitörni a hollywoodi skatulyából, bizony nem egyszerű, de nem lehetetlen. Legutóbb ország-világ döbbent rá (végre), hogy Robert Pattinson sokkal-sokkal több mint egy csillogó szépfiú, most pedig Zac Efronnál a labda, hogy ugyanezt bebizonyítsa. A színészből rendezővé avanzsálódott Anthony Hayes filmjében a nem túl távoli jövőben járunk, ahol is egy piszkos, reményvesztett csavargó (Efron) a történelem talán legnagyobb aranyrögére bukkant. Örömködni viszont nincs ideje, hiszen tolvajok, banditák és egyéb rosszarcú figurák erednek a nyomába, miközben még partnerére is várnia kell. Bízunk benne, hogy ha már az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány filmmel nem, ezzel az Arannyal sikerül kitörnie Efronnak a skatulyából.

Április 21. Az elveszett város (The Lost City)

A teljes április felhozatalból Az elveszett város tűnik pontosan annak a filmnek, amit kivétel nélkül, szinte mindenki elkezd fújolni, majd egy péntek vagy szombat este befizet rá és a moziszékben hátradőlve kikapcsolódik. Az előzetes alapján egy tipikus romantikus-kalandfilmnek ígérkezik, ami semmi újat nem fog hozni a zsánerbe, de az impozáns színészgárda (Sandra Bullock és Channing Tatum mellett feltűnik még Daniel Radcliffe, sőt Brad Pitt is) és a szeretni való, csupaszív megjelenése miatt csak-csak elhúzunk egy félmosolyt. És bőven akadnak napok, amikor ennél több nem is kell.

Április 21. Cyrano

A barokk próza egyik nagymestere, vagyis Cyrano de Bergerac neve leginkább az irodalomkedvelők körében dobbantja meg a szíveket, de mindez lehet változni fog a közeljövőben - méghozzá A legsötétebb óra, a Büszkeség és balítélet és az Anna Karenina rendezőjének, Joe Wrightnak köszönhetően. Április 21-én debütál ugyanis a szerző életét és szerelmi viszontagságait bemutató mozi (szimplán csak Cyranóra keresztelve), amiben a címszereplőt a Trónok harca ikonikus színésze, Peter Dinklage alakítja. Partnerei lesznek ebben a néhol megmosolyogtatónak, néhol könnyfakasztónak ígérkező filmben Ben Mendelsohn és Haley Bennett is.

Április 28. Downton Abbey: Egy új korszak (Downton Abbey: A New Era)

Downton Abbey - ki nem ismerné ezt az ikonikus címet, amely az elmúlt éveknek köszönhetően már nemcsak egy hat évadot megélt sorozatot, hanem egy egész estés filmet is jelöl. Ez a felállás a mostani hónapban bővülni fog, hiszen az alkotók még egy mozifilmmel szélesítették ki az angol arisztokrata család történetét. A Downton Abbey: Egy új korszakot az Egy hét Marilynnel vagy éppen a Viszlát, Christopher Robin rendezője, Simon Curtis hozta tető alá, és az előzetes információk szerint még mélyebbre ásunk majd a Crawley-család titkaiban. Az olyan veterán Downton Abbey színészek mellett, mint Maggie Smith, újak is tiszteletüket teszik a filmben, mint például Dominic West, Hugh Dancy vagy Nathalie Baye.

+1. Április 21. Minden mindenhol mindenkor (Everything Everywhere All at Once)

A hangzatos, de egyben figyelemfelkeltő című Minden mindenhol mindenkort leginkább azzal lehetne a legpontosabban jellemezni, hogy A24 film. A stúdió neve az elmúlt években egymás után bemutatott elképesztő filmjei láttán gyakorlatilag egybenőtt a minőségi jelzővel, és reméljük, ez a sor nem a Minden mindenhol mindenkorral fog megtörni. Ez a groteszk, szemöldökborzolós film egy középkorú, kínai nőről szól, aki az egyetlen ember az egész bolygón, aki (most figyeljetek) megállíthatja az egész univerzumot elpusztító, sötétségnek nevezett fenyegetést… Hagyunk időt… Bármi is lesz ez a film, már megérte, annyi biztos.

Ti melyik áprilisi filmet várjátok leginkább?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.