Hirdetés

Az Igazság Ligája, WandaVízió és Legendás állatok - ezekről írt márciusban a Puliwood

|

Hogy mikről írtak szerkesztőink az utóbbi egy hónapban? Összefoglalónkból kiderül.

Hirdetés

Bár a filmszínházak kapui már régóta zárva tartanak, még mindig van miből válogatni, mely részben a streaming felerősödésének tudható be. Friss rovatunkban összegyűjtöttük nektek az előző hónap kritikái és hírei közül a legfontosabbakat és legnépszerűbbeket, felelevenítésnek vagy bepótlásnak. Kezdjünk is bele!

Hirdetés

2021 márciusa az átlag filmes év januárja volt az Oscar szempontjából, ugyanis a koronavírusra való tekintettel ezúttal a szokásos év eleji bejelentés helyett nemzeti ünnepünkön, 15-én került ki a jelöltek listája. Ennek kapcsán olvasható három potenciális Oscar-kedvenc filmről szóló kritikánk, a Fekete Párducokat bemutató Judas and the Black Messiah-ról, a Francis McDormand nevével fémjelzett A nomádok földjéről és az időskor kihívásait boncolgató Az apáról Anthony Hopkins főszereplésével. A díjátadót április 25-én rendezik, és a Moziverzum csatornáján követhetjük Magyarországról az eseményeket. Valószínűleg mi is fogjuk. 

Következő boncolgatott témánk szinte bármelyik hónapra ráhúzható, mert mára mindent IS körülvesz a szuperhősfilmek (és sorozatok) zsánere. Kezdhetjük is a DC filmes univerzum egyik legjelentősebb (és legmegosztóbb) figurájával, Zack Snyderrel, akinek a híres (vagy, ha úgy tetszik, hírhedt) Az Igazság Ligája rendezői vágása jelent meg néhány hete. Ezenkívül a James Gunn-féle Öngyilkos osztag stílusos előzetese is megjelent DC fronton, ami persze nem jelent semmit (David Ayernél ezt jól a fejünkbe véstük), de az kétségtelen, hogy hangulatos.

A Marvel új dobásait sem lehetett megkerülni, hiszen márciusban ért véget az MCU első sorozatformátuma, a WandaVízió, de nem tartott sokáig a "marvelmentesség", mert jött A Sólyom és a Tél Katonája, aminek a pilotjáról be is számoltunk. Joe és Anthony Russo, akik elsősorban az Amerika Kapitány-filmek (második és harmadik rész) és a Thanos-saga (Bosszúállók: Végtelen háború, Végjáték) miatt lehetnek ismerősek, a képregényvilágtól elszakadva egy PTSD-s Tom Holland-ámokfutásról készítettek filmet, a Cherryt, és kritikánkból kiderül, hogy milyen Tom Holland, amikor nem Peter Parker, és milyenek a Russo-tesók, ha nem Marvelt rendeznek.

A friss húsok mellett előkerült néhány szülinapos filmklasszikus is márciusban, amikről talán nem is gondoltuk volna, hogy már ilyen régóta színesítik Hollywood filmes palettáját. A 35 éves Hegylakó, a 25 éves Coen-vérengzés, a Fargo és a 15 éves V mint vérbosszú mind-mind kimeríthetetlen beszédtémák és a mai napig referenciák a filmművészetben. Na, és ha már kultfilm és születésnap, akkor nem szabad elmenni az április 3-án 60. életévét betöltő Eddie Murphy új filmje, az Amerikába jöttem 2 mellett sem, amit bár valószínűleg nem fogunk a legmarandóbb filmélményeink között emlegetni, de azt el kell ismerni, hogy 1988-as előzménye méltó helyen van a klasszikusok között.

Rendszeresen tesztelni szoktuk olvasóink filmes tudását a kvízeinkkel, és ezúttal az 1990-es, az 1991-es és az 1989-es év filmjeiről szóló vetélkedők aratták a legnagyobb sikert, talán nem is annyira véletlen, mert számtalan mai napig népszerű film került akkoriban mozikba. Azért ne feledkezzünk meg az 1992-es évről sem, továbbá a 80-as évekre fókuszáló kvízeinknek készült egy gyűjtőhír is. 

Zárásképpen pedig összegezzük azokat a híreket és cikkeket, amik egyik kategóriába sem sorolhatók, de mindenképp említést érdemelnek. Született egy véleménycikk az IMDb és a Rotten Tomatoes kritikai validitásáról, összegeztük a könyv/képregénymegjelenéseket, továbbá olvashattatok a Disney kellemes meglepetéséről, a Raya és az utolsó sárkányról is, ami főként vizualitásban alkotott maradandót. Megjelent továbbá a legendás páros, Jason Statham és Guy Ritchie új közös filmjének a Wrath of Man előzetese, és összefoglaltuk a Legendás állatok-filmekről az eddig rendelkezésünkre álló információkat, hogy a jövő nyáron érkező harmadik részt felkészülten várjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.