Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2019 filmjeit?

|

2019-ben te is visszacsettintettél? Arcodra fagyott a vérvörös mosoly? Vagy visszarévedtél a '60-as évek Hollywoodjába?

Hirdetés

Két éve volt 2019, még mindig elképesztően frissek a mozis élmények. Tegyük hozzá, nem csupán az eltelt kis idő miatt, hanem amiatt is, mert olyan zsigerig hatoló, meghatározó alkotásokat varázsoltak a mozik vásznaira, amelyek elég közel foglaltak helyet a "felejthetetlen pillanatok" címszó alatt. A Bosszúállók: Végjáték egy egész korszakot lezárt, a Volt egyszer egy Hollywood minden hibájával együtt is elismerő (a vége miatt pedig abszurd) mosolyra fakasztott, a Joker olyan sikereket ért el, amiről a DC eddig hallani sem hallott, a Jojo nyuszival érzelmi hullámvasútra váltottunk jegyet, az Élősködők pedig egyenesen filmtörténelmet írt - kvázi minden téren.

Hirdetés

De ne csak az év nagyágyúiról emlékezzünk meg; nézzük meg a kevesebb figyelmet kapó, de ugyanúgy lehengerlő alkotásokat is. A Csiszolatlan gyémánt próba elé állította nézőjét, de a nem mindennapi befejezésével mindenért kárpótolt. Az El Camino: A Breaking Bad Movie gyönyörűen zárta a világhírű sorozatot egy olyan véggel, ami büszke mosolyra varázsol az arcokra. Az Álom doktor (főleg a rendezői, háromórás változata) sikeresen vette a lehetetlen feladatot: egyszerre folytatta Stephen King és Stanley Kubrick történetét. A Fehér éjszakák világosban, derítő napsütésben hozta ránk a frászt. A platform elgondolkodva borzasztott el minket, A világítótorony beszámíthatatlan élményére egyáltalán nem voltunk felkészülve, Az aszfalt királyai egy kiváló versenyző-életrajzi film lett, a Villains abszurd és groteszk világába bármikor visszatérnénk... De Az ír, az 1917, a Házassági történet, a Rocketman, az Aki bújt, a Shaun, a bárány és a farmonkívüli, a Botrány vagy éppen a Szárnyaló madár is jócskán kiemelkedik az évből!

Melyik volt a kedvenc mozi élményed 2019-ből?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.