Hirdetés

Ezek lettek 2020 legjobb filmjei a Metacritic szerint

|

A Mank, a Lelki ismeretek vagy éppen A chicagói 7-ek tárgyalása be sem kerültek a legjobb 10-be.

Hirdetés

A Metacritic, vagyis az IMDb és a Rotten Tomatoes mellett a harmadik legtöbbet látogatottabb kritikákat összegyűjtő oldal idén is osztott-szorzott, és összegyűjtötte a legnagyobb pontszámokat kapott alkotásokat. Nyilvánvalóan az ilyen listákat sokan élvből elutasítják, de legalább ugyanennyi ember szereti végigpörgetni a toplistát és akár ajánlásként felfogni egy-egy nem látott alkotást. A Metacritic 2020-as listáján is lesznek igencsak homlokráncoló darabok, valamint olyanok is, amik hozzánk még nem érkeztek el.

 

Hirdetés

Több mint 500 filmet állítottak rangsorba az összegyűjtött értékelések és kritikák alapján, de egy idő után már nem lehetne sokakra rásütni a "legjobb" jelzőt. A top 100-ba azért olyan mozik kerültek be, mint A chicagói 7-ek tárgyalása (99.), a Relic (98.), A befejezésen gondolkozom (84.), a Spontaneous (82.), a Mank (73.), de még a Romlott oktatás (66.) is helyet kapott. 53. lett Mads Mikkelsen új filmje, a Még egy kört mindenkinek, 50. a Sound of Metal, 44. Spike Lee legutóbbi jointja, Az 5 bajtárs, de 39. helyen végzett az év meglepetésfilmje, a Palm Springs, sőt 25. lett a Disney-Pixar friss alkotása, a Lelki ismeretek. Ezt kilenc hellyel előzte meg a szemkápráztatóan gyönyörű Wolfwalkers és a 14. helyet Chadwick Boseman legutolsó, befejezett mozija, a Ma Rainey: A blues nagyasszonya szerezte meg.

A top 10 legjobb film rangsora pedig így fest (zárójelben mellékelve a hír megírásakor aktuális pontszámmal):

10. First Cow (89)
9. Small Axe: Mangrove (90)
8. Hamilton (90)
7. Gunda (90)
6. Never Rarely Sometimes Always (91)
5. Time (91)
4. David Byrne's American Utopia (93)
3. Colectiv (95)
2. Small Axe: Lovers Rock (95)
1. Nomadland (96)

Az első helyen a kétszeres Oscar-díjas Francis McDormand filmje, a Nomadland áll, ami kapcsán legalább még egy aranyszobros jelölést jósolnak neki, de nagy rá az esély, hogy meg is nyeri. Az Örökkévalók rendezőjének, Chloé Zhaónak ezen alkotása 2021. február 25-én debütálhat idehaza is A nomádok földje címmel - persze ha minden jól megy. És természetesen magától adódik a kérdés: ti egyetértetek ezzel a listával?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.