Hirdetés

Oscar-díj, Godzilla Kong ellen, Körhinta - ezekről írt áprilisban a Puliwood

|

Összeszedtük nektek, hogy mi történt a múlt hónapban a filmek és sorozatok háza táján.

Hirdetés

Az áprilisi hónap meglehetősen mozgalmas volt - nem csupán abból a szempontból, hogy több új, közönség által repesve várt filmet kaptunk, hanem egyéb okokból kifolyólag is. Első körben sajnálatos módon a magyar filmművészet elvesztett két nagyszerű alkotóművészt: elhunyt a filmrendező Szomjas György, valamint a színpadi és filmes szerepeiről egyaránt ismert Törőcsik Mari is eltávozott. Túl azon, hogy mindkettő hír meglehetősen elszomorított minket, igyekeztünk filmes örökségükbe kapaszkodni, így tiszteletünk jeléül írtunk Szomjas György klasszikusáról, a Talpuk alatt fütyül a szél-ről, illetve Törőcsik Mari örökbecsű Körhintájáról.

Hirdetés

Mindeközben a moziba vágyó filmrajongóknak is érkezett friss hír, mely szerint hamarosan mehetünk a filmszínházakba, ám ahogyan azt megírtuk, ez csupán az oltási igazolvánnyal rendelkező személyekre vonatkozik. Másrészről hiába szerettük volna (akár igazolvánnyal is) nagyvásznon látni a két nagy, legendás melák gigantikus összecsapását, sajnos ez nem jött össze, helyette az otthoni mozi kényelméből tudtuk csak élvezni a konfrontációt. A Godzilla Kong ellen kritikájában leírtuk, hogy milyen élményben volt részünk. Ugyanez vonatkozik a Mortal Kombat franchise legújabb újjáélesztésére is, ami vélhetően jobban mutatott volna a szélesvásznon - bár talán a lényegen nem változtat, miszerint bőven lehetett volna még mit csiszolni rajta. Mást is néztünk persze ezeken kívül, többek között Bob Odenkirk akciózását a Senkiben, vagy épp Melissa McCarthy legújabb támadását legtöbbünk jóízlése ellen (A lecsap csapatról van szó), de megnéztük azt is, hogy mutat Daisy Ridley és Tom Holland, a Chaos Walking-ról írott kritikánkban pedig jól megmondtuk a véleményünket. És ha már vélemény, elgondolkodtunk rajta a Szép új világ kapcsán, hogy miért olyan nehéz disztópikus könyveket adaptálni?

Kifejezetten örültünk annak, hogy az Indiana Jones legújabb részéhez csatlakozott egy bizonyos John Williams mellett Phoebe Waller-Bridge is, később pedig a mindannyiunk által imádott Mads Mikkelsen is beállt a sorba. Ilyen gárdával és olyan rutinos rendezővel, mint amilyen James Mangold, okkal bízhatunk abban, hogy egy méltó lezárását(?) kapjuk meg a szériának. Nem kevésbé örvendetes az sem, hogy a The Flash forgatása is megkezdődött, melyben ha minden igaz, magát Michael Keaton-t is láthatjuk újra bőregérként.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy megrendezték végre az idei Oscar-gálát is - rendhagyó módon és sokak szerint kissé sótlanul, ám ettől függetlenül bőven lehet miért gratulálni a nyerteseknek (Spielberg pedig közben bedobta a kibertérbe a West Side Story remake-jének trailerét). A legjobb külföldi film nyertesén felbuzdulva pedig DiCaprio szépen kitalálta, hogy produkciós cége újraforgatja a friss Oscar-nyertes Még egy kört mindenkinek-et, nem mással, mint a híres színésszel a főszerepben. Mi is megrendeztük persze a magunk kis virtuális díjkiosztóját, a Golden Shepherd-et, amely keretén belül az elmúlt másfél év legjobb filmjeit, sorozatait, színészeit és színésznőit díjaztuk és szavaztattuk meg olvasóinkkal! Ehhez csak annyit fűznék hozzá, merem remélni, hogy a következő körben már jóval több olyan filmet tudunk megszavaztatni, amit moziban láthattunk.

Végül, hogy a Marvel-rajongók is örvendjenek: alig ért véget a Falcon and the Winter Soldier című sorozat, rögtön be is jelentették az Amerika kapitány negyedik részét Anthony Mackie-vel a főszerepben. Izgalmas lehetőségek rejlenek az ötletben, úgyhogy kíváncsian várjuk, ahogyan azt is, hogy a stúdió végre megmutassa: ha kell, a harcművészeti akciófilmeket is sikeresen meg tudja idézni. A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája pontosan ezt a célt szolgálja, az előzetes alapján mindenképp leszűrhetjük, hogy a Marvel Vasember és társai után sem hajlandó lazsálni. Várjuk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.