Hirdetés

Ezeket a filmeket és sorozatokat várják 2021-ben a Puliwood szerkesztői

|

Számos alkotást csúsztattak el tavalyról a koronavírus-járvány miatt, így idén dúskálhatunk majd a tartalmakban - már ha a pandémia is úgy akarja. Összeszedtük, hogy miket várunk a leginkább.

Hirdetés

Nemrég szerkesztőink leírták, hogy milyennek értékelték filmes és sorozatos szempontból 2020-at, viszont egy kérdés még hátravan: mi a helyzet a 2021-es felhozatallal? Továbbra sem tudjuk, hogy mikortól mozizhatunk majd újra és az idénre csúsztatott filmeket mikor fogják valójában bemutatni, viszont a nyilatkozatainkból leszűrhető, hogy egy tartalmakban gazdag évben reménykedünk. 

Hirdetés

Melyik filmet/sorozatot várod leginkább a 2021-es felhozatalból?

Szabó Dániel "Szada": Valószínűleg lesz, aki kinevet majd, de sorozatok esetében a Vaják 2. évadára vagyok a leginkább kiéhezve, én ugyanis azok közé tartozom, akik imádták az első szezont. Ami pedig a filmeket illeti, lényegében bármit megnéznék már, annyira erősek a mozielvonási tüneteim. Szeretném szinkronosan megtapasztalni a Lelki ismereteket. Remekül szórakozni a King's Man: A kezdeteken. Vásznon is belecsöppenni a Dűne masszív világába. Megtekinteni Daniel Craig búcsúját Bondként. Negyedszerre is visszatérni a Mátrixba. Elmerülni Gunn öngyilkos osztagában. Kulka Jánost gonoszként meglesni az Átjáróházban. A szerkesztőkkel együtt elmenni a magyar horrorra, a Post Mortemre (egyedül esélytelen, hogy bevállalnám), és még hosszasan sorolhatnám.

Pavlics Tamás: Itt viszont jelen helyzetben nem tudok címet mondani. Egyértelmű, hogy miért: nem tudni, hogy egyáltalán 2021-ben a már meghirdetett filmek, sorozatok közül mit mutatnak be, szóval nem várok semmit, csak örülök annak, ha mindent normálisan, a tervezettnek megfelelően be tudnak mutatni.

Bagi Levente: WandaVision. Utoljára 2009-ben nem bővült egyetlen filmmel sem a Marvel Filmes Univerzum, ami azóta csak úgy ontja magából a szuperhősmozikat. Az eredeti tervek szerint idén már Disney+-os sorozatokkal is bővült volna a felhozatal, de ahogy minden más, úgy azok is csak jövőre érkeznek. Ennek fényében, na meg persze, ha végre minden jól alakul, akkor 2021-ben egy pillanatra sem fognak unatkozni a Marvel rajongók. Ha telhetetlen akarnék lenni, akkor mondhatnám, hogy az összes Marvel projektet várom, de haladjunk csak szép sorjában. Az már biztosnak tűnik, hogy január 15-én megérkezik a WandaVision, ami így az első Disney+-os Marvel sorozat is lesz egyben. A Pókembert és a Doctor Strange-t érintő hírek és pletykák alapján nagy szerepe lesz a multiverzumnak a Marvel elkövetkező éveiben, aminek éppen Wanda története adhatja meg az alapját. Különösen érdekesnek találom, hogy Wanda képzelgései régi sitcomok képében manifesztálódnak és szép lassan megismerjük, hogy mi bújik meg a felszín alatt (legalábbis az előzetesek alapján erre lehet következtetni).

Milány Botond: Mivel a koronavírus miatt jelenleg még nagyon képlékeny, hogy pontosan minek is jön 2021-ben a folytatása, ezért csak reménykedni tudok abban, hogy az alábbi címeket tényleg nézhetjük majd. Sorozatok közül ilyen a Barry 3. évada, a Better Call Saul 6. etapja, vagy éppen a Stranger Things új szezonja. Ami pedig már biztosnak tűnik, hogy a Marvel-sorozatok érkeznek jövőre, amiket szintén kifejezetten várok, de közülük is főleg a Hawkeye-t, egy elég nyomós indok miatt (itt most rád nézek, Hailee Stenfield). Filmek terén pedig jövőre rettentően sok jó film kerülhet bemutatásra, ha minden jól alakul, ezért nem fogom mindet felsorolni. De közülük legjobban a Dűne, az új James Bond és a James Gunn-féle Öngyilkos Osztag az, amiket alig várom, hogy láthassam.

Hegedűs Attila: Erre a kérdésre tavaly ilyenkor a 25. James Bond-filmet, a Nincs idő meghalni-t feleltem, és habár a válasz még mindig aktuális, nem lenne túlzottan helyénvaló újfent elsütni. Továbbá ezzel a kérdéssel igencsak ingoványos talajra tévedtünk, hiszen a mostani helyzeteket látva már a biztos premier sem annyira biztos. Ám bízom benne, hogy a Better Call Saul utolsó, befejező évada jövőre érkezik, és hogy elemi erővel vág majd minket mellbe a zsenialitásával - mint anno a Breaking Bad fináléja is. Meg azért Edgar Wright Last Night in Soho mozija is megjelenhetne már…

Péter Zsombor: Az a nagy helyzet, hogy mivel szinte minden nagyobb premiert 2021-re toltak, tele leszünk jobbnál-jobb filmekkel. Persze ne szaladjunk ennyire előre, könnyen lehet, hogy ismét lesznek csúszások, így óvatosan merek csak címeket mondani. Az Oscar egyik legnagyobb esélyesét, a Nomádok földjét piszkosul várom, míg látványfilmek terén Denis Villeneuve Dűnéjére vagyok kíváncsi. Ezen felül bármilyen hihetetlen, de nagyon érdekel, hogy jobban sikerült-e a Suicide Squad és a Venom folytatása az elődöknél, de a már említett csúsztatások miatt napestig lehetne sorolni a várós címeket.

Buzsik Kriszti: A Pieces of a Woman és A feleségem története mindenképp. Madarász Istitől az Átjáróház és Bergendy Pétertől a Post Mortem is. Aztán amit bemutatnak, már mindent fenntartásokkal kezelek. Igyekszem a hazai filmeket előtérbe helyezni, hajlamos vagyok lemaradni velük, ezért jövőre szeretnék lépést tartani. Külföldi filmek közül talán a Candyman és a Last Night in Soho.

Kónya Sándor: Erre nagyon nehéz választ adnom, mert alapvetően az összes nagyobb blockbustert kíváncsian várom (pláne ha adott esetben moziban is nézhetem őket végre). A gigafilmeken túl izgatottan várom Mundruczó Kornél első angol nyelvű filmjét, a Pieces of Woman-t is, ami már csak a leírásából és az első kritikákból ítélve is találkozni fog az ízlésemmel és elvárásaimmal.

Török Tamás: Ígéretes fiatal nő. A hegedűszóra hangszerelt Toxic aláfestésével azonnal megfogott az Ígéretes fiatal nő előzetese, na meg persze Carey Mulligant is elég ritkán láthatjuk olyan szerepben, amit ne tenne azonnal magáévá. Igaz, nagy esélyt látok rá, hogy a furcsa bosszúfilm nem lesz több egy tisztes középszernél, de annyira eltalálták az eddigi marketinganyagok hangulatát, hogy nem tudok nem lelkesedni érte. Nem vagyok nagy sorozatos, de ezen a fronton kifejezetten sok mindent várok jövőre, pl. azt a WandaVisiont, ami már a koncepció leleplezésétől fogva piszok szimpatikus és izgalmas projektnek tűnik. Kíváncsi leszek még a Netflix Resident Evil adaptációira is, remélhetőleg ki tud lépni a franchise a Kaptár-féle skatulyából a képernyőn is. Plusz a lelkesedésem a harmadik évadot követően alaposan megcsappant, de a Stranger Things csak a Stranger Things, és bízom benne, hogy A sárkányherceg 4. évada is becsúszhat még az év végére - a szinkronfelvétel már elkezdődött.

Kátai Levente: Nem olvastam a Dűne regényeket, de amiket hallottam róla, egy igen érdekes sci-fi világról van szó, és ilyen esetekben távol is szoktam magam tartani a könyvektől (avagy a régebbi feldolgozásoktól, amikről vegyes véleményeket hallani), hogy minél kevesebb előismerettel hagyjam a filmnek, hogy berántson ebbe a világba. Illetve Denis Villeneuve-nek is kijár egy kis bizalom.

Kovács Gergő: A leginkább egyértelműen Denis Villeneuve Dűne feldolgozását szeretném már látni, hiszen Frank Herbert kortalan mesterműve megérdemelne végre egy méltó adaptációt, amire a sci-fi zsánerben nem egyszer bizonyított rendező és a parádés szereposztás révén ezúttal minden esély meglehet. 2021 legjobban várt alkotásai közé sorolom még a James Gunn által tető alá hozott The Suicide Squad - Az Öngyilkos Osztagot, valamint Robert Eggers a 10. században játszódó viking történelmi eposzát, a The Northmant. Ami a tévés produkciókat illeti, már holnap nézném a Szexoktatás, az Elit, A nagy pénzrablás és a Titánok következő évadjait (meg még egy rakás olyat, amiknél nem vagyok biztos a 2021-es premierben: Eufória, Az Úr sötét anyagai, Az Esernyő Akadémia, stb.), míg az újoncok közül egyelőre a Star Wars: The Bad Batch izgat a legjobban, ami A klónok háborúja szellemi örököseként valószínűleg újabb zseniális animációs sorozat lesz a messzi-messzi galaxisban.

Goretity Dániel: Az előző éves csúsztatások után némileg fura erre a kérdésre válaszolni filmes fronton, ráadásul most azt se érzem, mint egy éve a Tenet kapcsán, hogy van EGY igazán kiemelkedő film, amit epekedve várok. Talán a Mission: Impossible új része…? Egyébként csak így egymásra dobálva néhány címet: Last Night in Soho, Halál a Níluson, The King's Man, DűneMátrix 4, Nincs idő meghalni és persze a kötelező Marvel filmek. "Kisebbek" közül az Ígéretes fiatal nőre már piszkosul kíváncsi vagyok, valamint a Little Fish és a Cherry is eléggé mozgatja a fantáziámat az ifjonc tehetségeikkel. Sorozat fronton ugye beszáll a Marvel is a streaming bizniszbe a maga 6 sorozatával, ebből ha csak egyet emelhetek ki, az a WandaVízió lesz. Érkezik a német Dark alkotóinak új sorozata is, egyelőre azonban kérdéses, hogy a szeptemberig tartó forgatás után még bele fog-e férni '21-ben… valószínűleg nem.

Molnár Dávid: Bár 2020-at minél hamarabb igyekszünk majd elfelejteni, arra a meglátásomra mindenképp ráerősített, hogy a streaming szolgáltatók mostanra már csak vizualitásban kullognak a mozik mögött - sőt, ha az ember fiának/lányának olyan házimozirendszere van, akkor már talán a mozi eme fölénye is megkérdőjelezhető. Ennek tükrében én leginkább azokat a filmeket várom, melyek tényleg a nagyvásznon fognak igazán nagyot szólni, és ennek megfelelően mindenképp be fognak vonzani - remélhetőleg többedmagammal - a mozikba. Bár a Szörnyek Királyának második része az emberi szál miatt egy csalódáskeltő filmélményt nyújtott, ennek ellenére izgatottan várom Godzilla és King Kong ütközetét. Ugyanígy a 2021-re csúsztatott Dűnét is magasan jegyzik a várólistámon, illetve bár semmilyen elvárásom nincs, de kíváncsi leszek, hogy Wachowskiék képesek-e értelmesen folytatni a Mátrixot. Sorozatos fronton még nehezebb lesz a dolgom a válogatás során, de az American Horror Story 10. évadára biztosan benevezek.

És ti miket szeretnétek leginkább látni 2021-ben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.