Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2017 filmjeit?

|

2017-ben visszatértünk az Atari logós, neonfényes Los Angelesbe, kétszer is megjártuk a dunkirki csatát, sőt piros lufiként még lebeghettünk is.

Hirdetés

2017 a Kakas éve volt - legalábbis a kínai horoszkóp szerint. Mindez azt jelentette, hogy különféle világraszóló események, tündöklés és pompa, valamint jól megérdemelt, elsöprő siker várt az emberekre. Nyilván nem történt ilyen, és egy ilyet ezer meg egy oldalról lehet ízekre szedni, mégis elmélázva, valamire rávetítve ezt az egészet, lebiggyedő Robert De Nirós szájjal bólogatni kezdhetünk. Példának okáért a fentiek talán mindegyike ráhúzható az az évi filmes felhozatalra, amely újfent gigászi szinteket ütött meg (csak Amerikában/Kanadában 740 darab alkotás jelent meg - ehhez még vegyétek hozzá az európai, indiai, ázsiai, japán és még számtalan máshol megjelent filmeket is…).

Hirdetés

A különböző filmes műfajok, zsánerek és egyéb kategóriák szerelmesei is megtalálhatták a nekik leginkább kedvezőbb alkotást 2017-ben. A coming-of-age (Szólítsd a neveden, Lady Bird), a misztikus vagy régimódi sci-fi (Szárnyas fejvadász 2049, Valerian és az ezer bolygó városa), az akciófilm (Atomszőke, John Wick 2. felvonás), a képregényfilm (Logan: Farkas, A galaxis őrzői vol. 2, Thor: Ragnarök), a fekete humorú dráma (Három óriásplakát Ebbing határában, Sztálin halála, Telivérek), a teljesen beszámíthatatlan alkotások (Jólét, anyám!), a pörgős stílusfilmek (Logan Lucky, Nyomd, Bébi, nyomd!), a horror (1922, Gerald's Game), a nyers, naturalista mozik (Brawl in Cell Block 99, Egy szent szarvas meggyilkolása) vagy éppen a nyomozós történetek (Gyilkosság az Orient expresszen, Wind River: Gyilkos nyomon) elkötelezett rajongói is összetehették a két kezüket.

Nektek van olyan kedvenc műfajotok, amiből bármikor bármennyit?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.