Hirdetés

Comic-Con 2016 - gigászi összefoglaló

|

Ha úgy érzed lemaradtál a 2016-os Comic-Con legfontosabb híreiről, akkor ebben a cikkben mindent megtalálsz, amiről érdemes volt hallani.

Hirdetés

Véget ért a 2016-os San Diegói Comic-Con, és idén sem érezzük magunkat csalódottnak a felhozatalt látván. Annyi bejelentés, előzetes, interjú és miegymás érkezett, hogy bárki könnyen elszalaszthatott egy-két érdekességet az információ áradatban, de mi hősiesen igyekeztünk megírni nektek mindent, amire kíváncsiak lehettetek. Most a Con végeztével, ebben a cikkben gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket.

Hirdetés

A városban már az esemény megnyitása előtt is Comic-Con láztól izzott a hangulat, amit a környék látképe is igazol, de valódi "nerdgazmust" akkor kaphatott az ember, ha belépett a képregényes és filmes relikviákat kiállító csarnokba. A rendezvényt egyes rajongók komolyabban veszik, mint mások, és ők elképesztő cosplayekben érkeztek, ezzel is bővítve a látnivalók sorát.

A bemelegítő körök után ugorjunk is rögtön a mély vízbe és vegyük sorra, hogy mit hozott idén a Marvel a Conra. A stúdió sorozatos részlege volt a legaktívabb, érezni, hogy hamarosan összeáll a Defenders csapata, amihez az első ízelítőt is megkaptuk. De nincs csapat tagok nélkül, így egészen új dolgok derültek ki a szeptember 30-án érkező Luke Cageről, bemutatkozott az Iron Fist sorozat, de mindezek ellenére, a Daredevil 3. évadának bejelentésének örültünk leginkább. A Netflixes tartalmak mellett egyéb Marvel sorozatoknak is jutott hely, az Agents of S.H.I.E.L.D. 4. évadának paneljét itt foglaltuk össze, amelynek legizgalmasabb pontja az volt, hogy a Szellemlovas is csatlakozik az új szezonhoz, emellett megnézhettük az első élőszereplős X-Men sorozat, a Legion trailerét, ami ugyan a fent soroltakkal szemben nem az MFU tagja, de így is a Marvel zászlaja alá sorolandó.

A stúdió filmes fronton sajnos kevesebbet mutatott, mint szerettük volna, de ez annak tudható be, hogy készülő mozijaik nagy része még forgatás alatt áll. Ettől függetlenül azért innen is bőven van mit szemezgetni, hiszen megérkezett a Doktor Strange legújabb előzetese, ráadásul arról is hírt kaptunk, hogy Dormamu talán tiszteletét teheti a filmben. Bemutatkozott a Pókember: Hazatérés stábja, sőt a régóta pletykált főellenségről is lehullott a lepel, ha pedig már lepel lehullásról esett szó, kiderült ki lesz Űrlord apja a Galaxis Őrzői 2-ben. A Fekete Párduc rajongók is megnyugodhatnak, hiszen eszméletlenül tehetséges emberek állnak a film mögött, azoknak pedig, akik a Thor: Ragnarokot várják jobban elmondhatjuk, hogy valóban lesznek benne Planet Hulkos elemek, sőt egy minden eddiginél veszedelmesebb ellenfél is. Végezetül jelentjük, hogy a Fekete Özvegy szóló film sincs még veszve, ráadásul Joss Whedon szívesen elvállalná a rendezést, ha úgy adódik, de amíg arra várunk, gyönyörködjünk ebben a csodálatos Yondu portréban.

Aki azt gondolta, hogy ezt már nem lehet überelni az nagyot tévedett, hiszen idén a DC is nagyon összekapta magát, és végre látszik, hogy nekik is van egy ígéretes filmes univerzum a kezükben. Viszont mielőtt oda ugranánk, nézzük végig a sorozatos infókat, amelyek sokatok számára bizonyára éppen olyan izgalmasak, mint a mozisak. Azt már tudtuk, hogy berendelték a Legends of Tomorrow 2. évadát, most pedig az első előzetes is megérkezett, ami a Legion of Doom eljövetelét vetíti elő. Szintén trailerrel jelentkezett az Arrow 5. szezonja, amelyben a hírek szerint Ragman is benne lesz. Ahogyan azt tudjuk, Supergirl új otthonra lelt a The CW-n, ahol még közelebb kerülhet a csatornán futó más szuperhősös sorozatokhoz, ez pedig a széria panelje során is szóba került. A The Flash évadvégi csavarjától mindenki a fejéhez kapott, és a legnagyobb rajongók már pontosan sejtették, hogy mi fog következni ezután, amelyet a 3. évad előzetese igazol is, itt a Flashpoint. Ahogy a Marvel esetében, úgy a DC-nél is vannak sorozatok, amik nem kapcsolódnak közvetlenül össze, de ez mit sem vesz el értékükből. A Comic-Conon ízelítőt kaptunk a Lucifer 2. évadából, és a Gotham is több kisebb kedvcsinálóval jelentkezett. Még egy utolsó apró kitérőt engedjetek meg mielőtt a DCEU filmjeire térnék, hiszen közös animációs filmet kap Batman és Harley Quinn, jön a Teen Titans: The Judas Contract feldolgozása és előzetest kaptunk a Justice League Actionről is, de a showt mégis a LEGO Batman fergeteges trailere vitte el.

Szimpatikus az a fajta nyitottság, ami mostanság a DC háza tájáról sugárzik. Talán kellett ehhez a Batman Superman ellen vegyes fogadtatása, de végre azt látni, hogy a stúdiót érdeklik a nézők reakciói és hallgatnak a rajongók kéréseire. A Comic-Conra több trailert is kihoztak, köztük egy olyan filmét is, amiből nem gondoltuk volna, hogy akár egyetlen képkockát is fogunk látni. A legtöbb időt természetesen a Suicide Squadnak szentelték, hiszen augusztus elején érkezik a mozikba, így az ismét parádés végső előzetes mellett, új klipet is kaptunk, betekinthettünk a kulisszák mögé, még többet láthattunk Jokerből és véletlenül talán még a filmet is ELSPOILEREZTÉK. Mindeközben írót kapott az Aquaman film, bámulatos előzetessel mutatkozott be a Wonder Woman szóló mozi, de mindenek előtt, megérkezett az Igazság Ligája első előzetese, ami képi világát tekintve ugyan hajaz Zack Snyder korrábi DC-s filmjeire, de hangulatában egy sokkal könnyedebb alkotást vetít előre.

Amint azt láthatjátok, mint minden évben, a szuperhősök idén is hatalmas figyelmet kaptak az eseményen, de természetesen egyéb műfajok is képviseltették magukat a Comic-Conon. Félelmetes előzetest kapott az Outcast, Elijah Wood-ot ősztől a Dirk Gently-ben láthatjuk, megmutatta magát a Son of Zorn, trailert kapott a Family Guy 15. évada, láthattuk az első részleteket A szökés folytatásából, belekóstolhattunk a Sherlock 4. évadába, előzetesen láthattuk az új Star Trek sorozatot, a Disney LEGO Jégvarázs anyaggal támadt, és megtudtuk, hogy egy Grammy díjas énekesnő költözik a Bates Motelbe. Megkaptuk az új Transformers sorozat, a Combiner Wars előzetesét, kiderült, hogy a MacGyver sorozat visszahozná az eredeti szereplőket, láthattuk hogyan bakiztak a Trónok harca sztárjai a 6. évadban, befutott az Amerikai istenek első trailere, különös előzetessel jubilált a South Park, a Preacher új előzetesében még Isten sincs biztonságban, legendás színésznő csatlakozott az Agymenőkhöz, előzetest kapott a Vikingek 4. évadának második fele, megérkezett a The Walking Dead 7. évadának trailere, sőt a testvérszéria, a Fear the Walking Dead is új kedvcsinálót kapott, kiderült, hogy jövőre véget ér a Teen Wolf, Az ördögűző sorozat hangulatos előzetessel jött, és Az ember a Fellegvárban 2. évada is mozgóképpel jelentkezett.

A bődületesen sok sorozat mellett néhány film is kilátogatott a Comic-Conra. Joss Whedon a Doctor Horrible 2-ről beszélt, minden várakozást felülmúlt a King Arthur: Legend of The Sword előzetese, új trailert kapott a Legendás állatok és megfigyelésük, a Kong: Skull Island kedvcsinálója is félelmetesre sikeredett, közel 20 év után folytatást kap az Ideglelés, nemcsak Japánban mutathatják be a Godzilla: Feltámadást, új képeken láthattuk a Valerian és az ezer bolygó városát, valamint a Zsivány Egyes fotóin is rejtélyes karakterre bukkantunk, végezetül Oliver Stone egy újabb Snowden előzetest hozott magával.

Ez lett volna tehát a 2016-os San Diegói Comic-Con. Óriási hálával tartozunk nektek azért, hogy végig velünk tartottatok, és csak remélni tudjuk, hogy kedveteket leltétek a hírek olvasásában. Ebben a cikkben igyekeztünk összeszedni a legfontosabb tudnivalókat, de még így is akadnak olyanok, amik kimaradtak, ezért bátran látogassatok el a Connak dedikált aloldalunkra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.